Curtea Suprema de Justitie din SUA va analiza disputa legala dintre Apple si Samsung

La sfarsitul anului trecut multa lume a crescut ca batalia legala dintre Apple si Samsung, inceputa in 2012, privind incalcarea unor brevete de inventie, se va incheia, Samsung platind 548 de milioane de dolari catre cei din Cupertino, asa cum a decis un judecator cu mai bine de doi ani de zile in urma.

Desi cei de la Samsung au platit banii, in realitate compania si-a rezervat dreptul de a lupta in continuare pentru a-si dovedi nevinovatia, asa ca ea a cerut Curtii Supreme de Justitie din SUA sa analizeze cazul, aceasta acceptand recent sa o faca, avocatii Samsung urmand a-si prezenta cauza pe data de 11 octombrie.

Avocatii Apple au cerut judecatorilor Curtii Supreme de Justitie din SUA sa refuze cererea Samsung de a isi prezenta cauza, insa argumentele lor nu au avut succes, astfel ca pe 11 octombrie va avea loc o noua lupta in disputa legala dintre cele doua companii, Samsung cerand inclusiv sa-si recupereze banii.

Samsung este de parere ca pana acum instantele de judecata au aplicat in mod gresit legislatia in materie de proprietate intelectuala si au interpretat gresit brevetele de inventie ale Apple, acordand in proces despagubiri mult prea mare in comparatie cu presupusele incalcari facute de catre ei.

The hearing will center around two patents that Apple has claimed Samsung infringed upon. Samsung argues that the lower courts misapplied the law concerning Apple’s design patents in two ways. First, Samsung says the judge failed to “properly instruct the jury on the difference between functional and ornamental features.” Secondly, the company argues that the damages awarded were too high.

Luna trecuta Ministerul de Justitie din SUA a depus o motiune in favoarea celor de la Samsung, spunand ca judecatorii Curtii Supreme de Justitie din SUA ar trebui sa anuleze hotararea prin care Apple a avut castig de cauza si ar trebui sa trimita cauza spre rejudecare la instalatele inferioare, lucru care ar putea fi posibil.

Avand in vedere ca abia in octombrie vom auzi noile motive ale Samsung pentru a cere o rejudecare a cauzei, pana atunci lucrurile raman neschimbate.