Asa functioneaza iris scannerul din Galaxy Note7

Cu putin peste doua saptamani inaintea prezentarii Samsung Galaxy Note7, iata ca astazi avem ocazia de a vedea cum arata procesul prin care utilizatorii isi vor putea scana retina in vederea securizarii terminalelor si datelor din ele, procesul fiind destul de similar cu cel pentru scanarea de amprente.

Spre deosebire de amprente, in cazul folosirii iris scannerului din Samsung Galaxy Note7, utilizatorii vor avea o interfata speciala in care le va fi aratata o imagine a ochilor si vor fi ghidati sa-si centreze irisul astfel incat scannerul sa poata analiza cat se poate de exact elementele definitorii ale ochiului.

Samsung Galaxy Note7 va trebui tinut la 25 – 35 cm de fata pentru ca irisul sa fie scanat in mod corect de catre scanner, iar utilizatorii vor vedea in timp real daca procedura este desfasurata corect si daca software-ul inregistreaza cum trebuie datele de care are nevoie pentru a finaliza acest proces si a securiza terminalele.

Avand in vedere ca pentru scanarea initiala a irisului este necesara pozitionarea Samsung Galaxy Note7 la 25 – 35 cm de cap, fiecare scanare facuta pentru ochi va trebui realizata la exact aceeasi distanta, deci utilizatorii vor tine destul de mult timp terminalele in fata capului pentru a-si scana ochii si a obtine acces la date.

scanare iris Samsung Galaxy Note7Scannerul pentru iris are un LED care se coloreaza in rosu in momentul in care Samsung Galaxy Note7 scaneaza ochii utilizatorului, deci ei vor sti ca acesta este activ si capabil sa faca scanarea, functia fiind extrem de importanta in situatia in care scanarea se face fara ca interfata de calibrare este deschisa.

Samsung Galaxy Note7 este primul smartphone Samsung care are un iris scanner incorporat si primul smartphone de top dintr-o serie cu adevarat populara care beneficiaza de o asemenea functionalitate, competitorii coreenilor avand cu siguranta in plan sa ofere functii similare.

scanare iris Samsung Galaxy Note7 1

Acestea fiind spuse, cred ca in curand vom vedea si un clip video cu procedura de scanare a irisului folosind Samsung Galaxy Note7.