3D Touch ajunge in iPad

3D Touch nu va mai fi disponibil exclusiv pentru iPhone 6S sau iPhone 7 anul acesta, compania Apple aducand celebrul sau sistem inclusiv pe tabletele iPad, insa nu asa cum va imaginati, adica nu prin intermediul ecranului tabletei, ci cu ajutorul Apple Pencil, lansat la sfarsitul anului trecut impreuna cu iPad Pro.

In iOS 10 beta 2 compania Apple a activat pentru prima oara gesturi 3D Touch pe iPad Pro la care este conectat un Apple Pencil, iar in imaginea de mai jos puteti vedea functia 3D Touch pentru a inchide toate notificarile existente in Notifications Center pentru o anumita aplicatie prin simpla apasare a unui buton.

In momentul de fata numai iPhone 6S si iPhone 6S Plus au 3D Touch si pot beneficia de aceasta functionalitate, insa compania Apple ofera pentru iPad Pro exact acelasi lucru, insa numai pentru cei care au un Apple Pencil conectat la tableta si fac acelasi tip de apsare puternica pe ecran, stylusul inregistrand presiunea.

Functia descoperita in iOS 10 beta 2 nu a fost oferita in prima versiune beta, asa ca ea a venit ca o surpriza pentru multi dintre cei care testeaza noua versiune a sistemului de operare pe propriile tablete, compania Apple evitand sa anunte in vreun fel implementarea sa  in cursul anului 2016.

Ca sa fiu sincer, era greu de prezs ca Apple va oferi 3D Touch in iPad Pro prin intermediul Apple Pencil, insa iata ca acest lucru se va intampla.

3dtouch ipad

Articolul precedentKaty Perry a lansat single-ul Rise in exclusivitate in Apple Music
Articolul următorGeohot ofera lectii de hacking (Video)
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.