Touch ID revolutioneaza retragerile de bani din bancomate

Desi Apple Pay este sistemul de plati mobile al companiei Apple, Touch ID este cel care sta la baza unei noi revolutii in domeniul bancar, in SUA urmand a fi permisa retragerea de bani de la bancomate folosind simpla scanare a unei amprente in locul introducerii unui card intr-un aparat care ne permite sa retragem bani.

O institutie bancara din SUA a anuntat in cursul acestei zile implementarea unui nou sistem de retrageri de la bancomate, astfel ca toate persoanele care au anumite tipuri de carduri vor putea face retragerile printr-o aplicatie pentru iPhone si scanarea unei amprente in locul introducerii unui card intr-un bancomat.

Ideea din spatele acestui sistem este de a reduce riscul ca un card sa fie clonat pentru ca mai apoi sa fie furati bani din el, utilizatorul nefiind nevoit sa mai introduca un card in bancomat, el folosind doar o aplicatie pentru iPhone pentru a initia retragerea, Touch ID luand locul unui PIN pentru autorizarea retragerii.

Nu mai putin de 25.000 de bancomate din reteaua Payment Alliance International din SUA urmeaza sa beneficieze de acest sistem incepand cu luna august sau septembrie, astfel ca milioane de americani vor putea scoate bani in siguranta din bancomate folosind o tehnologie revolutionara pentru acest sector.

Forgot your bank card at home? No worries. Many ATMs will soon dispense cash with help from a smartphone and banking app. A growing number of banks are letting consumers arrange withdrawals via their mobile app and pick up the cash at a nearby automated teller machine. Customers authenticate the transaction by scanning a QR code with their phone, entering a one-time security code or tapping their device on the machine.

In momentul de fata multiple banci din SUA au sisteme similare care permit scanarea unui cod QR pentru a retrage ban dintr-un bancomat, sau folosirea unui cod de siguranta temporar pentru a autoriza retragerea, sistemul fiind foarte apreciat deoarece impiedica in totalitate clonarea cardurilor bancare.

Lansarea acestui sistem in SUA va fi un prim pas inaintea lansarii sale la scara mondiala, aceasta metoda de retragere de bani aducand mai multa siguranta pentru clientii bancilor, iar probabil multiple institutii bancare vor beneficia de el.