Ce modele ale iPhone se vand cel mai bine ?

Daca ati fost vreodata curiosi sa aflati care modele ale iPhone se vand cel mai bine, ei bine un studiu publicat de catre o companie specializata pe monitorizarea pietelor de smartphone-uri ne arata ca utilizatorii sunt destul de previzibili in ceea ce priveste achizitionarea de modele noi ale terminalelor mobile.

In imaginea de mai jos aveti combinatiile de modele de terminale iPhone vandute de catre Apple si partenerii sai in SUA din septembrie si pana in prezent, iar la o foarte scurta analiza veti vedea ca modelele cu 64 GB spatiu de stocare domina fara drept de apel vanzarile, asa cum si era de asteptat.

In urma lor vin modelele cu 16 GB spatiu de stocare, acestea fiind mai ieftine insa oferit spatiu care cu greu poate indeplini cerintele multor utilizatori, care separat de aplicatiile instalate din App Store se grabesc sa faca si poze sau clipuri video, iar ele nu au suficient loc pentru a fi salvate in dispozitive.

In al treilea trimestru fiscal al anului 2015 iPhone 6 si iPhone 6 Plus au fost lidere incontestabile in vanzari in oferta Apple, insa locul lor a fost luat rapid de catre iPhone 6S si iPhone 6S Plus dupa lansare, modelele cu 128 GB spatiu de stocare inregistrand vanzaril destul de consistente, conform acestor date.

Incepand cu luna martie lucrurile incep sa devina totusi mai interesante, iPhone SE incepand sa inregistreze vandri destul de bune, furand din vanzarile iPhone 5S, iPhone 6/Plus sau iPhone 6S/Plus, dispozitivul fiind cumparat in principal de catre cei care aveau modele vechi ale iPhone si doreau ceva nou, dar nu cu ecran foarte mare.

vanzari modele iphone

Practic, in momentul de fata iPhone SE reprezinta aproximativ 16% din totalul iPhone-urilor active din SUA, procentul fiind unul destul de mare daca ne gandim ca vorbim totusi despre un terminal cu ecran de 4 inch care teoretic nu ar mai fi trebuit sa prezinte interes pentru clientii Apple, insa dezvaluie faptul ca exista un segment de piata ignorat de americani.

Informatiile pun intr-o lumina putin diferita modul in care aleg oamenii sa cumpere temrinalele iphone, insa aici vorbim despre SUA, asa ca in alte zone de pe glob lucrurile ar putea sta diferit, in special in ceea ce priveste vanzarile modelelor cu 64 GB sau 128 GB spatiu de stocare, ele fiind scumpe.