Google curata Search-ul de continutul piratat

Compania Google lupta din plin cu website-urile de tip torrent care gazduiesc link-uri ce permit descarcarea de continut piratat in calculatoarele utilizatorilor, iar in prima jumatate a anului 2016 compania americana a sters 523 de milioane de link-uri de acest gen din motorul sau de cautare Google Search.

Google primeste in fiecare zi cereri pentru stergerea din Google Search a link-urilor pentru continut piratat, iar compania americana reuseste sa stearga intre 18 milioane si 24 de milioane de link-uri in fiecare zi, deci vorbim despre o operatiune extrem de extinsa pentru a curata motorul de cautare de continut piratat.

Website-urile de tip torrent se folosesc de Google Search pentru a atrage utilizatori dornici de a descarca diverse tipuri de continut piratat, iar cei de la Google sunt obligati de legislatie sa ajute creatorii de continut si sa stearga aceste tipuri de link-uri, pana acum compania dovedind ca isi da silinta in a isi oferi ajutorul.

Google sustine ca 98% dintre cererile primite de la creatorii de continut sunt indeplinite, iar in prima jumatate a anului 2016 a sters la fel de multe link-uri precum in intregul an 2015, deci exista sansa ca anul acesta numarul total de link-uri sterse sa fie dublu fata de cel inregistrat in cursul anului trecut.

The growing number of notices sent to Google by an increasing volume of different copyright owners and enforcement agents demonstrates the effectiveness and success of the notice-and-take-down system. As the internet continues to grow rapidly, and as new technologies make it cheaper and faster for copyright owners and enforcement agents to detect infringements online, we can expect these numbers to continue to increase.

Desi cei de la Google par sa isi dea silinta sa stearga link-urile cu continut piratat din motorul lor de cautare, cei care cer stergerea acestor link-uri sustin ca in realitate compania americana nu face suficient de multe pentru a rezolva problema si o acuza ca este principala sursa prin care se descopera continut piratat.

Avand in vedere numarul foarte mare de website-uri de tip torrent si a dorintei de a pirata continut, e putin probabil ca cineva sa poata opri vreodata acest fenomen, mai ales ca tot ceea ce vedem acum este doar o mutare in mediul online a unei practici vechi de secole.