iOS 9.3.3 – primele impresii si merita instalat ?

Primele impresii iOS 9.3.3 sunt foarte bune, noua versiune a sistemului de operare aducand imbunatatiri pe toate planurile pentru utilizatori.

iOS 9.3.3 este disponibil de aseara pentru toti utilizatorii de iPhone, iPad si iPod Touch-uri din lumea intreaga, compania Apple oferind aceasta actualizare la aproape doua luni distanta de lansarea primei versiuni beta a sistemului de operare, ea venind cu rezolvari pentru foarte multe vulnerabilitati si cu putine functii noi.

V-am spus aseara ca iOS 9.3.3 aduce o schimbare majora pentru Apple Music, dar rezolva si o vulnerabilitate grava a FaceTime, compania Apple putandu-se lauda cu faptul ca le ofera utilizatorilor sai o imbunatatire serioasa a experientei de utilizare a sistemului de operare, noutatile fiind resimtite din plin.

Performante mai bune pentru toata lumea

Incep listarea impresiilor iOS 9.3.3 cu faptul ca performantele pe care compania Apple le ofera pentru iPhone, iPad si iPod Touch sunt mai bune in aceasta versiune a sistemului de operare, utilizatorii terminalelor mai vechi simtind cel mai bine schimbarea, iar asta pentru ca ele au hardware mai vechi.

Imbunatatirea performantelor in iOS 9.3.3 este vizibila atat in folosirea zilnica a aplicatiilor instalate in terminale, cat si in ceea ce priveste aplicatiile native, Safari incarcand paginile mai repede, in timp ce restul aplicatiilor redau mai rapid informatiile disponibile in terminalele noastre, schimbarea fiind de bun augur.

In aceeasi masura, Touch ID pare sa fie mai rapid in deblocarea iDevice-urilor, recunoasterea amprentelor facandu-se cu mai multa precizie decat in versiunea anterioara, sau cel putin aceasta este impresia pe care mi-a lasat-o modul de functionare al acestui sistem dupa instalarea iOS 9.3.3 in iPhone 6S Plus.

Autonomie mai mare

Una dintre schimbarile care a fost vizibila pe intreg parcursul perioadei beta de testare, si care mi-a lasat o impresie foarte buna in legatura cu iOS 9.3.3, este autonomia bateriei, aceasta fiind imbunatatita fata de versiunile anterioare ale sistemului de operare, inginerii celor de la Apple reusind sa faca si lucruri bune.

Nu va ganditi ca vorbim despre o crestere substantiala a autonomiei bateriei, ci despre un maxim 10% in utilizarea zilnica, iar acest lucru ar putea aduce pana la cateva zeci de minute de folosire pentru terminalele voastre, insa desigur asta in functie si de ceea ce faceti zilnic cu ele.

Autonomia bateriei iOS 9.3.3 poate varia in functie de setarile pe care le aveti active in terminale si aplicatiile pe care le folositi, insa daca resimtiti o scadere a autonomiei chiar si dupa cateva zile de folosire a sistemului de operare, atunci ar fi bine sa faceti un restore dispozitivului vostru pentru a inlatura eventualele probleme.

Merita instalat ?

In baza a ceea ce am vazut pana acum in iOS 9.3.3, atat in versiunile beta, cat si in cea finala, as spune ca, daca nu aveti nevoie de jailbreak, nu prea exista motive sa evitati aceasta versiune a sistemului de operare, ea aduca doar lucruri bune pentru noi, dar desigur ca este bine sa mai asteptati cateva zile.

Cum instalez iOS 9.3.3

Dupa cum v-am spus si ieri, puteti instala iOS 9.3.3 prin intermediul sistemul Software Update, Actualizare Software, direct din terminalele voastre, insa dimineata v-am spus si de unde puteti descarca iOS 9.3.3, asa ca puteti face instalarea inclusiv prin intermediul iTunes, mai ales daca aveti iOS 10 beta.

Voi ce impresii v-ati facut in legatura cu iOS 9.3.3 ?