Google revolutioneaza realitatea virtuala

Compania Google lucreaza in momentul de fata la un proiect menit sa revolutioneze realitatea virtuala, mai exact compania din Mountain View are in plan sa combine aceasta tehnologie cu realitatea augmentata intr-o casca speciala pe care intr-un final ar urma sa o vanda utilizatorilor din lumea intreaga, dar probabil nu foarte curand.

Google nu mai doreste sa dezvolte un competitor pentru Oculus Rift, insa intentioneaza sa lanseze o casca pentru realitate virtuala care sa ofere mult mai mult decat atat, o combinare dintre realitatea augmentata si cea virtuala urmand a ii oferi companiei un avantaj serios in viitor in fata multor competitori.

Conform unor surse din interiorul Google, noua casca pentru realitate virtuala si augmentata urmeaza sa functioneze independent de un telefon mobil sau un calculator, astfel ca utilizatorii vor putea beneficia de functionalitate fara a avea nevoie de un dispozitiv tert conectat la gadget, acesta fiind obiectivul final al multor companii.

Casca celor de la Google are un ecran incorporat, insa ea ar urma sa functioneze intr-un mod similar cu Microsoft HoLoLens, adica va proiecta o interfata virtuala in fata utilizatorului, folosindu-se de realitate augmentata, si va oferi o varietate de functii prin intermediul sau, ele putand fi controlate prin gesturi.

Desi cei de la Google dezvolta proiecte de realitate virtuala inclusiv pentru platforma Android, obiectivul sau principal este de a face un gadget care sa functioneze independent de altele si sa le permita utilizatorilor sa experimenteze realitatea virtuala oriunde si oricand, intr-un mod cat mai simplu cu putinta.

Sources said the headset currently in development will not require a computer or phone to power it. While it does have a screen, it will offer features more in line with augmented reality systems than existing VR headsets, which are presently focused on gaming. There is no release date in sight for the headset, but it remains an important part of Google’s future plans.

Sistemele actuale de realitate virtuala necesita calculatoare foarte puternice pentru a functiona, iar aceasta este una dintre principalele probleme care impiedica adoptarea lor la scara larga, pretul initial destul de mare implicand si costuri aditionale cu achizitionarea de componente puternice pentru calculatoare.

In momentul de fata cei de la Google au sute de angajati care lucreaza la diverse proiecte de realitate virtuala, ele urmand a fi disponibile atat pentru utilizatorii de smartphone-uri sau tablete, cat si pentru cei care doresc o experienta cat mai simpla si fara necesitatea de a utiliza terminale terte, dar nimeni nu stie cand urmeaza sa fie lansat urmatorul gadget revolutionar.