Primul smartphone Android al Nokia apare intr-o imagine

De multe luni se zvoneste ca Nokia intentioneaza sa lanseze un smartphone Android, insa pana in prezent nu au aparut imagini cu acest dispozitiv, dar lucrurile s-au schimbat, iar astazi vedem o prima imagine cu unul dintre cele doua terminale pe care compania finlandeza intentioneaza sa le lanseze pe pietele globale.

Conform zvonului de astazi, Nokia intentioneaza sa lanseze doua noi smartphone-uri care au ecrane cu diagonala de 5.2 inch si 5.5 inch, ambele urmand a avea rezolutie 2K, adica 2560 x 1440 pixeli, acesta fiind practic si standardul in momentul de fata in ceea ce priveste smartphone-urile Android lansate pe piata.

Separat, smartphone-urile Nokia vor rula sistemul de operare Android 7 Nougat si Z-Launcher bazat pe aceasta versiune a Android, Nokia intentionand sa implementeze un chip Snapdragon 820 pentru performante ridicate, terminalele fiind rezistente la apa si la praf, asa cum se intampla si in cazul dispozitivelor Samsung.

In ceea ce priveste camerele, se pare ca deocamdata doar pentru modelul cu ecran de 5.5 inch a fost descoperita o camera de 22 de megapixeli, in trend cu ceea ce oferea Nokia pentru fostele sale smartphone-uri, finlandezii avand obiceiul de a implementa camere de rezolutie foarte mare in terminalele vandute pe pietele globale.

Foarte interesant este faptul ca pentru modelul cu ecran de 5.5 inch se estimeaza in pret de vanzare de aproximativ 500 de dolari, cu mult mai mic decat cele ale majoritatii altor smartphone-uri vandute in momentul de fata, asa ca ramane de vazut ce vor face in final cei de la Nokia.

nokia smartphone android

7 COMENTARII

  1. Pai are nevoie sa isi refaca brandul distrus de vechiul board si de Microsoft, asa ca se explica pretul. As cumpara Nokia cu specificatiile astea!

  2. Nokia a fost cea mai bună la vremea ei, când standardele tehnologice erau altele, mult mai subțiri decât astăzi. În prezent, tehnologia este prea dezvoltată față de ceea ce avea Nokia cândva. În trecut, succesul unui dispozitiv ținea 99% de hardware, şi 1% de software. Astăzi, succesul este asigurat 60% de software și restul de hardware.

    Nokia rămâne precum opera lui Johan Sebastian Bach: cea mai apreciată cândva în trecut, dar astăzi fără nicio vlagă.

  3. Nici nu stiu daca vor sa revina pe acea pozitie.
    Nokia in acest moment este unul din cei mai mari jucatori de pe piata echipamentelor pentru telecomunicatii.

    Oricum inca un smartphone premium pe piata noastra nu strica.
    Concurenta pe piata smartphonurilor parca este mai slaba acum decat in alti ani.