TIFF Disabler protejeaza utilizatorii de jailbreak

Ieri v-am spus ca Apple a inchis o vulnerabilitate critica in iOS 9.3.3, acesta permitandu-le oricaror hackeri sa fure parolele din iDevice-urile noastre prin simpla trimitere a unui MMS cu o imagine de tip TIFF, utilizatorul neavand vreo idee ca dispozitivul sau a fost infectat in vreun fel si neavand vreo metoda de a-l curata.

Vulnerabilitatea este una extrem de pericolasa si nu afecteaza doar iOS 9, ci si OS X, watchOS sau tvOS, compania Apple reusind sa o inchida prin actualizarile lansate saptamana aceasta, insa cei care nu le instaleaza raman vulnerabili, asa ca in Cydia a aparut un tweak numit TIFF Disabler care rezolva problema.

Exact precum ii spune numele, TIFF Disabler impiedica afisarea de imagini TIFF in iDevice-urile noastre, deci facand hack-ul inutil, asa ca nimeni nu va putea fura parole din terminalele voastre.

Disables TIFF support to protect against CVE-2016-4631 on iOS 9.3.2 and earlier. Source code available on Github. No new icons will be added to your homescreen. There are no options to configure.

TIFF Disabler este disponibil pentru descarcare gratuita din repo-ul BigBoss al Cydia urmand acest link.