Nokia va cumpara Withings pentru 192 milioane dolari

Compania Nokia va achizitiona Withings, unul dintre cei mai cunoscuti producatori de wearable-uri si dispozitive medicale inteligente, achizitia urmand a avea valoarea de 192 de milioane de dolari, finlandezii urmand a accesa un cu totul nou segment de piata fata de cele in care sunt implicati acum.

Withings este o companie franceza care are deja pe piata o gama extrem de variata de produse conectate la smartphone-uri si tablete, ele permitandu-le utilizatorilor sa isi monitorizeze sesiunile de fitness, greutatea, mesele zilnice si multe, multe altele.

Dupa vanzarea diviziei de terminale mobile, cei de la Nokia s-au concentrat pe echipamente de retea, produse pentru realitate virtuala, sau divizia care intretine HERE Maps(pana cand aceasta a fost vanduta), achizitia Withings fiind probabil cel mai bun mod de a reintra in atentia consumatorilor din lumea intreaga.

Withings are in momentul de fata peste 200 de angajati in lumea intreaga, iar toti urmeaza sa fie integrati intr-una dintre diviziile Nokia, produsele companiei franceze urmand a fi vandute in continuare sub brand-ul propriu, tranzitia spre cel al Nokia urmand a fi facuta in viitor.

We have said consistently that digital health was an area of strategic interest to Nokia, and we are now taking concrete action to tap the opportunity in this large and important market. With this acquisition, Nokia is strengthening its position in the Internet of Things in a way that leverages the power of our trusted brand, fits with our company purpose of expanding the human possibilities of the connected world, and puts us at the heart of a very large addressable market where we can make a meaningful difference in peoples’ lives.

6 COMENTARII