Apple Watch se vinde de 3 ori mai bine ca smartwatch-urile Samsung

Ca smartwatch-urile Samsung au vanzari slabe nu este un mister mai pentru nimeni, insa conform unor date noi publicate de catre cei de la IDC, Apple Watch se vinde de aproape 3 ori mai bine decat produsele Samsung in lumea intreaga, insumand 47% din piata globala a smartwatch-urilor, conform tabelului de mai jos.

Estimarea sustine ca in trimestrul al doilea al anului 2016 s-au vandut aproximativ 1.6 milioane de Apple Watch-uri, cu 2 milioane de unitati mai putine decat in aceeasi perioada a anului trecut, scaderea fiind normala, avand in vedere ca atunci produsul abia fusese lansat si era extrem de cautat de catre consumatori.

In cazul Samsung, vorbim despre 600.000 de unitati vandute in aceeasi perioada, cu 200.000 de unitati mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut, cresterea pentru coreeni fiind de 51% in vanzari, cota de piata dublandu-se impreuna cu ele, acelasi lucru fiind valabil si pentru alti producatori din top.

Apple Watch are peste 1 an de zile de cand a fost lansat pe piata, insa singur genereaza aproape jumatate din totalul vanzarilor de smartwatch-uri in lumea intreaga, adica 3.5 milioane de unitati, iar acest lucru este surprinzator, cifrele putand fi mult diferite daca Apple ar fi lansat Apple Watch 2 in aprilie 2016.

Desi a inregistrat o scadere a vanzarilor, Apple ramane, de departe, liderul pietei smartwatch. Apple trebuie sa depaseasca aceleasi obstacole precum restul producatorilor, insa simpla expunere a dispozitivului si puterea brand-ului ii ofera un avantaj in fata concurentei. Apple Watch 2 impreuna cu actualizari pentru watchOS pot oferi o crestere substantiala de vanzari, insa pot atrage si noi clienti catre platforma.

apple watch vanzari

Partea proasta este ca vanzarile de smartwatch-uri au scazut cu 32%, sau 1.6 milioane de unitati, in doar 1 an de zile, semn ca utilizatorii nu sunt totusi chiar atat de interesati de aceste produse, iar lipsa unui Apple Watch 2 cu siguranta nu a ajutat pe nimeni, Apple facand practic intreaga categorie populara.

Foarte surprinzator este faptul ca Pebble nu apare in top 5, unde cea mai mica cifra de vanzari este de 100.000 de unitati, producatorul american parand a avea mari probleme in a isi mai vinde produsele.