iOS 10 iti spune sa NU folosesti retele Wi-Fi GRATUITE

iOS 10 te avertizeaza cand te conectezi la o retea Wi-Fi gratuita nesigura, utilizare acestor retele punand in pericol securitatea datelor din iDevice-uri.

iOS 10 este un sistem de operare care ascunde foarte multe surprize, iar printre ele se numara si un avertisment care ne recomanda sa NU folosim retele Wi-Fi gratuite care nu au o parola setata pentru accesarea retelei compania Apple spunand ca acestea sunt periculoase, iar acest lucru este cat se poate de adevarat.

Incepand cu iOS 10 beta 3, utilizatorii care se conecteaza la retele Wi-Fi gratuite si fara parola, vor vedea un avertisment precum cel de mai jos, in el Apple spunandu-ne ca acest tip de retele nu sunt securizate si tot traficul de internet facut de catre noi prin ele poate fi interceptat de catre orice fel de persoana.

Avertismente de acest gen sunt facute in mod constant de catre expertii in securitate informatica, retelele Wi-Fi gratuite, care nu au parola, putand fi extrem de usor sparte de catre hackeri, care pot monitoriza absolut tot traficul facut de catre diverse persoane si fura date personale, parole, nume de utilizatori si multe altele.

iOS 10 iti spune sa nu folosesti Wi-Fi GRATUIT

iOS 10 avertisment Wi-Fi

Foarte multe persoane au cazut victime hackerilor dupa ce s-au conectat la retele Wi-Fi gratuite pentru care nu era setata o parola, iar din pacate foarte multa lume nu stie la ce pericole se expune in cazul folosirii lor, multi neavand vreun interes sa se protejeze, crezand ca nu au nimic important ce poate fi furat.

Retea nesigura. Retelele deschise nu ofera securitate si expun intregul trafic de retea. Configureaza-ti routerul pentru a folosi un modul de securitate WPA2 Personal (AES) pentru reteaua Wi-Fi.

Foarte multe persoane care calatoresc in strainatate folosec retele Wi-Fi gratuite publice deoarece nu au bani sa cheltuie pe cartele cu internet, sau sa foloseasca internetul in baza propriului abonament, iar de aici hackerii fura cele mai multe date, aceste persoane neavand alte optiuni.

Desigur ca exista si cei care desi au bani de smartphone, nu au bani de un plan de internet si folosesc retelele Wi-Fi gratuite din propriile orase, pericolul fiind la fel de mare, indiferent de locatia respectivei retele.

3 COMENTARII

  1. Eu nu m-am conectat niciodată la astfel de rețele și nici nu o să o fac deoarece țin mult la datele mele personale. Și oricum, din 1.5GB cât am pe lună, foarte rar ajung să depășesc 400MB.

  2. Chiar daca ai plan de date mare, te poti conecta la un WiFi intr-o cafenea, restaurant, etc atunci cand esti in roaming. Esti cu masina pe autostrada intr-o alta tara, si opresti la un restaurant. Vrei sa te conectezi la idevice sa vezi ce a mai scris Srb Srb, si te poti conecta la un WiFi public.
    Desigur, poti merge pe datele tale din reteaua la care esti abonat, dar pentru pachete mai mari de date, esti tentat sa te conectezi la un WiFi.