iPhone 7 va avea ecran protejat de Gorilla Glass 5

iPhone 7 va fi protejat cu Gorilla Glass 5 si va fi mult mai rezistent la scaparile accidentale cu ecranul pe suprafete dure.

Zilele trecute a fost anuntata oficial lansarea Gorilla Glass 5 pentru smartphone-uri, compania Corning oferind noul sau produs pentru toti producatorii de terminale mobile interesati sa ofere rezistenta mai mare pentru utilizatorii care le cumpara produsele, noile sticle de protectie fiind deja disponibile pentru a fi implementate in productie.

Conform celor de la Corning, Gorilla Glass 5 ofera rezistenta mai mare pentru impactul ecranului cu solul, astfel ca in cazul in care veti scapa dispozitivele cu ecranul in jos pe o suprafata dura, panoul frontal nu se va mai crapa la fel de usor precum se intampla in momentul de fata cu o varietate de terminale mobile.

La aparitia informatiilor privind disponibilitatea Gorilla Glass 5 s-a zvonit ca Apple ar urma sa foloseasca acest tip de sticla de protectie inclusiv pentru ecranul iPhone 7, iar acum o publicatie asiatica vine sa confirme acest zvon, productia noului dispozitiv urmand a incepe in saptamanile urmatoare in China.

iPhone 7 va fi mai rezistent cu Gorilla Glass 5

Desi iPhone 7 va avea ecranul protejat de Gorilla Glass 5, Samsung Galaxy Note7 va fi primul smartphone in care urmeaza sa fie implementata aceasta noua componenta, deci in luna august vom vedea daca ea este atat de rezistenta precum o prezinta cei de la Corning, foarte multa lume fiind entuziasmata.

Corning spune ca Gorilla Glass 5 este cu pana la 80% mai rezistenta decat versiunile anterioare in cazul scaparii smartphone-urilor din mana de la distante de pana in 1.8 metri, iar daca acest lucru se va dovedi a fi adevarat, atunci am putea asista la mai putine smartphone-uri cu ecrane crapate din asemenea accidente.

Desi oficial Corning nu specifica in vreun fel faptul ca Apple foloseste produsele sale, iar cei din Cupertino nu se lauda cu acest ucru, in secret cele doua companii colaboreaza, iar Gorilla Glass 5 in iPhone 7 va face terminalul mult mai rezistent la impact, iar acest lucru va multumi foarte multa lume.