Verizon va cumpara Yahoo! in urmatoarele zile

Verizon, unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila din SUA, se pregateste sa cumpere Yahoo!, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii in domeniul online, tranzactia fiind in momentul de fata finalizata, cele doua companii urmand a face un anunt comun in cursul urmatoarelor zile.

Cei de la Yahoo! au asteptat in ultimele luni oferte pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni, iar dintre Verizon, Google, AT&T, Comcast, Time, sau Microsoft, se pare ca primii au avut oferta cea mai buna, care deocamdata nu este cunoscuta, iar tranzactia ar trebui sa aiba loc pana la sfarsitul acestui an, daca va fi aprobata de autoritati.

Yahoo! are probleme financiare foarte mari de cativa ani, incasarile sale fiind intr-o constanta scadere, iar solutia pentru salvarea companiei este o reorganizare sub administrarea unei noi conduceri, Verizon avand resursele necesare pentru a face Yahoo! la fel de profitabila precum in anii anteriori, multe alte servicii fiindu-i deasemenea utile.

Verizon cumpara Yahoo!

Conform informatiilor aparute astazi, Verizon va cheltui 5 miliarde de dolari pentru a cumpara divizia Yahoo! care are principalele servicii de internet ale companiei, deci marea majoritate a intregii companiei, restul produselor adiacente, in numar extrem de mic, urmand a ramane probabil la compania mama.

Verizon se afla in discutii pentru a finaliza tranzatia de 5 miliarde de dolari propusa catre Yahoo! si a cumpara business-ul central al serviciilor de internet, brevetele de inventie detinute de catre companie nefiind parte a negocierilor. Desi Yahoo! are si diverse imobile in proprietate, deocamdata nu se stie daca ele fac parte din intelegerea care va fi incheiata cu Verizon.

Suma pe care Verizon vrea sa o plateasca pentru Yahoo! este una destul de mica in comparatie cu ceea ce a realizat compania de-a lungul anilor si cu incasarile sale anuale, insa s-a ajuns intr-o asemenea situatie incat vanzarea era obligatorie pentru a salva intr-un final compania de la un faliment in cativa ani.