MacBook Air cu USB-C este pregatit pentru lansare

Apple pregateste o noua versiune a MacBook Air pentru clientii din lumea intreaga, cei din Cupertino intentionand sa faca o sumedenie de schimbari pentru aceasta categorie de produse, printre ele numarandu-se si includerea unui port USB-C, exact precul cel integrat in MacBook 12 inch lansat cu ceva timp in urma.

Am aflat acum cateva saptamani ca Apple urmeaza sa lanseze un MacBook Air care nu va avea chiar atat de multe noutati pentru utilizatori, 2016 fiind anul in care compania Apple ar urma sa fie mult mai concentrata pe MacBook Pro decat pe linia Air a MacBook-urilor sale.

Totusi, astazi vorbim despre portul USB-C, MacBook Air urmand a avea integrata aceasta tehnologie pentru a inlocui o varietate de alte porturi pe care acest tip de produs le are disponibile in momentul de fata, compania Apple fiind hotarata sa adopte acest tip de port in toate calculatoarele sale in urmatorii ani.

Portul USB-C din MacBook 12 inch a fost primit cu reticenta de catre multi deoarece are nevoie si de un hub pentru a fi cu adevarat util, clientii plangandu-se de faptul ca este nevoie de mai multe asemenea porturi pentru a-si conecta toate cablurile la calculatoare, insa ramane de vazut daca Apple a invatat ceva.

Currently, Apple has decided to adopt the USB Type-C interface for its MacBook Air, while Asustek Computer and Hewlett-Packard (HP) are upgrading one of their notebooks’ regular USB port to the Type-C. Lenovo, Acer and Dell are still evaluating the option.

Separat de cei de la Apple, ASUS si HP urmeaza sa includa un port USB-C in unele modele de laptop-uri, in timp ce Lenovo, Acer si Dell inca nu s-au hotarat daca adoptarea acestei tehnologii este oportuna, asa ca viitorul USB-C nu este chiar atat de roz in momentul de fata, implementarea sa facandu-se cu mare greutate.

2 COMENTARII