Pokemon GO genereaza 10 milioane de dolari zilnic

Pokemon GO este o masina de facut bani, iar Apple/Google, Niantic si detinatorii drepturilor de autor pentru joc, incaseaza sume serioase in fiecare zi in care titlul este disponibil in App Store si Google Play, o analiza recenta dezvaluind faptul ca titlul genereaza nu mai putin de 10 milioane de dolari zilnic.

Suma este una colosala daca ne gandim ca este vorba despre un joc pentru smartphone si tablete, iar la un simplu calcul, vorbim despre minim 300 de milioane de dolari generati lunar de catre acest titlu, suma ajungand la 3.6 miliarde de dolari anual, adica mai mult decat castiga foarte multe companii de pe planeta.

Pokemon GO a reusit sa intreaca in incasari jocuri precum Clash of Clans, sau Boom Beach, compania Supercell, care le detine, castigand anul trecut 6.3 milioane de dolari zilnic din 3 jocuri ale acestei serii, insa Pokemon GO este suficient de puternic pentru a genera singur cu 50% mai multi bani pentru dezvoltatorii sai.

Oameni noi cu buzunarele deschise

Partea interesanta a acestui studiu sa in faptul ca, in baza celor analizate, s-a descoperit ca Pokemon GO nu fura din cota de piata sau banii altor jocuri, ci aduce noi jucatori care pana acum nu erau dispusi sa cheltuie bani pentru titluri de acest gen, deci vorbim despre crearea unei noi piete special pentru aceasta franciza.

pokemon go venituri

Interestingly, it appears that Pokémon Go’s impact has been largely additive to the app economy. According to data from App Annie Intelligence, Pokémon Go has not had a sustained and meaningful impact on the daily revenue of other games on iOS and Google Play. Daily revenue for Games other than Pokémon Go did see a brief dip in the U.S. shortly after the game’s launch, but quickly climbed back to previous levels in a few days.

Ceea ce a reusit sa faca Pokemon GO este remarcabil, daca ne gandim din nou ca vorbim despre un joc pentru smartphone si tablete, dar si pentru ca incasarile sale sunt mai mari decat ale altor companii, iar banii vin in principal de la oameni care pana acum nu au dorit sa investeasca in jocuri pentru terminale mobile.

Nimeni nu stie cat va mai dura isteria Pokemon GO, mai ales ca jocul nu a fost inca lansat in multe tari asiatice in care franciza este extrem de populara, insa pana atunci, Niantic si restul partilor implicate in titlu, vor castiga sute de milioane de dolari.