Iata cum iti pot incarca smartphone-ul cu ajutorul unui sticker wireless

Un startup francez a creat un “Pad” si un sticker de incarcare wireless care se poate lipi pe spatele unui smartphone a unei tablete si chiar a unei drone, printre altele, si care, poate incarca mai multe dispozitive in acelasi timp.

 

 

 Spre deosebire de cele mai populare incarcatoarele wireless de astazi, care utilizeaza inductie electromagnetica, sau rezonanta, pentru a crea un camp prin care electricitatea poate trece intre doua bobine de cupru – un emitator si un receptor – tehnologia Energysquare foloseste conducta electrica.

Sticker-ul vine mana in mana cu un “Pad-ul”, practic fiind un dispozitiv format din patrate conductoare. Fiecare dintre aceste patrate conductoare sunt controlate independent de sistemul integrat al companiei, care permite pad-ului pentru a incarca mai multe dispozitive mobile. Pad-ul de incarcare devine activ indata ce doua patrate sunt conectate la un dispozitiv mobil. Atunci cand dispozitivul este complet incarcat, pad-ul detecteaza aceste lucru si opreste incarcarea.

We have designed the surface and the sticker so that you can put your phone in any position, the two electrodes will still be in contact with two different squares,” Energysquare CEO Thibaut Guédou said in an email toComputerworld. “Hence, the surface detects the device and energy is sent to the battery. The charge is not made through [electromagnetic] induction but directly through the contact between the sticker and the surface.

Pentru a intelege mai bine urmariti clipul video de mai jos