Didi Chuxing cumpara diviza din China a UBER

Didi Chuxing este o companie din China specializata pe transportul de persoane, compania Apple investind 1 miliard de dolari in ea la inceputul acestui an, Tim Cook afirmand ca decizia de a face aceasta investitie oferindu-i companiei Apple posibilitatea de a afla mai multe informatii privind acest segment de piata.

Didi Chuxing este de departe cea mai mare companie de acest gen din China si este un concurent direct al UBER pe plan local, asa ca s-a decis sa achizitioneze diviza locala a companiei americane, asta desi cota sa de piata era mai mica decat cea proprie, insa asa va avea monopol pe o piata cu potential enorm.

Didi Chuxing va plati 35 de miliarde de dolari pentru a cumpara divizia chineza a UBER, deci vorbim despre o suma foarte mare de bani pe care cei de la UBER o vor incasa si care ii va ajuta sa-si extinda activitatea in mult mai multe zone de pe glob, dar sa o si imbunatateasca pe cea din actualele zone.

Desi Didi Chuxing si UBER au investit miliarde peste miliarde de dolari in China, niciuna dintre cele doua companii nu au obtinut pana acum profit din afacerile pe care le desfasoara in tara, insa cei de la Didi Chuxing spera ca aceasta investitie o va ajuta sa si castige bani din afacerile pe care le desfasoara, asa ca va fi interesant de vazut ce se va intampla.

The valuation of the combined ride-hailing company is $35 billion, the people said. Investors in Uber China, an entity owned by San Francisco-based Uber, Baidu Inc. and others, will receive a 20 percent stake in the combined company, the people said. Uber will continue to operate its own app in China for now. Didi is making a $1 billion investment in Uber at a $68 billion valuation, people familiar with the matter said.

Separat de achizitionarea diviziei chinezesti a UBER, compania Didi Chuxing va investi 1 miliard de dolari in compania mama la o valoare de 68 de miliarde de dolari stabilita pentru ea, asa ca exista sansa ca in viitor investitii mult mai mari sa fie facute in UBER de catre chinezi.