iOS 9.3.3 jailbreak pentru iDevice-urile cu chip de 32 biti nu va fi lansat

iOS 9.3.3 jailbreak a fost lansat de catre hackerii echipei Pangu fara ca iPhone, iPad si iPod Touch-urile cu chip-uri de 32 biti sa fie compatibile cu el, astfel ca o multitudine de produse ale companiei Apple nu pot fi exploatate folosind acest software, iar aceasta situatie nu se va schimba prea curand, conform chinezilor.

Mai exact, Pangu a anuntat in cursul zilei de ieri ca nu are in plan sa lanseze vreo solutie de jailbreak pentru iPhone, iPad si iPod Touch-urile care au chip-uri cu 32 biti, deci se pare ca vom ramane doar cu jailbreak pentru terminalele care au chip-uri de 64 biti si e putin probaibl ca situatia sa se schimbe vreodata.

In momentul de fata sunt incompatibile cu solutia de iOS 9.3.3 jailbreai : iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPod touch 5G, iPad mini, iPad 2, iPad 3G si iPad 4G, toate aceste terminale ale Apple avand chip-uri care sunt fabricate folosind o arhitectura de 32 biti, deci in cazul lor nu solutia de jailbreak este complet inutila.

Cei de la Pangu nu au oferit vreo explicatie pentru excluderea acestor terminale din lista celor pentru care solutia de iOS 9.3.3 jailbreak este oferita, insa saurik a afirmat ca evitarea oferirii suportului pentru ele are la baza faptul ca ar fi fost necesara dublarea muncii depuse pentru a le include si pe ele in lista celor compatibile.

Avand in vedere ca exista tot mai putine iDevice-uri care au chip-uri de 32 biti, era de asteptat ca la un moment dat sau altul ele sa fie date uitarii, doar ca nimeni nu se astepta ca acel punct sa vina chiar atat de devreme, insa din pacate nu exista alte optiuni in momentul de fata, asa ca trebuie sa ne obisnuim cu ideea.

Articolul precedentPangu neaga lansarea iOS 9.3.3 jailbreak cu malware
Articolul următorDidi Chuxing cumpara diviza din China a UBER
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.