Functia de conversatiile secrete ale Facebook Messenger a fost lansata

Acum cateva saptamani v-am spus ca Facebook Messenger urmeaza sa aiba o noua functie care ne va permite sa trimitem mesaje secrete care in realitate sunt mesaje criptate, ce nu pot fi vazute decat de catre persoanele care poarta respectiva conversatie, cei de la Facebook urmand in sfarsit initiativa altor competitori.

Implementarea acestui sistem de criptare a mesajelor in Facebook Messenger va intari securitatea utilizatorilor deoarece respectivele mesaje nu vor putea fi interceptate de catre diverse entitati, astfel ca tot ceea ce discuta utilizatorii este in deplina siguranta si nimeni nu va sti vreodata ceea ce vorbesc ei in propriile terminale.

Conversatii secrete este denumirea pe care Facebook a ales acest sistem de criptare a mesajelor din Facebook Messenger, iar ea este una cat se poate de potrivita pentru ceea ce primesc utilizatorii, insa i-ar putea induce in eroare pe unii care cred ca ar putea ascunde conversatii de alte persoane, desi ele pot fi citite din terminalele lor.

Criptarea mesajelor Facebook Messenger si problemele

Desi criptarea mesajelor din Facebook Messenger este o idee buna, din pacate exista si unele probleme care apar pentru utilizatori, prima dintre ele avand la baza faptul ca o conversatie criptata, sau “secreta”, nu va putea fi purtata decat de pe calculator sau terminal mobil, ea neputand fi vazuta pe un alt dispozitiv.

facebook messenger mesaje secrete

Cea de-a doua problema sta in faptul ca utilizatorii vor vedea in lista de conversatii doua intrari pentru un singur contact, una afisand mesajele standard care nu sunt criptate, cealalta afisand mesajele criptate, insa asta doar de pe terminalul de pe care a fost initiata conversatia, altele neputandu-le vedea.

In momentul de fata noua functie care permite criptarea mesajelor Facebook Messenger este disponibila doar in platforma Android, insa cu siguranta o vom vedea inclusiv in iPhone sau iPad, dar probabil expansiunea sa este de durata, cei de la Facebook asteptand sa vada ce probleme exista in Android.