Asa functioneaza iris scannerul din Samsung Galaxy Note7

Una dintre marile noutati Samsung Galaxy Note7 este implementarea unui iris scanner care, asa dupa cum ii spune si numele, ne permite sa ne scanam ochii pentru a accesa datele salvate in terminalele noastre, dar si un folder special unde sunt incluse o serie de aplicatii cu date sensibile.

Iris cannerul din Samsung Galaxy Note7 este montat in partea superioara a panoului frontal, el avand si un LED care se aprinde in momentul in care scannerul este activat, iar in acel moment utilizatorul trebuie sa se uite direct in scanner pentru a primi acces in terminal, asa cum si-ar scana o amprenta.

In clipurile video de mai jos puteti vedea cum functioneaza iris scannerul din Samsung Galaxy Note7, el fiind la fel de rapid precum un cititor de amprente, iar acest lucru este imbucurator, deoarece noua metoda de scanare a ochilor nu va afecta in vreun fel rapiditatea cu care sunt accesate datele.

Cei de la Samsung au afirmat ca a fost nevoie de 3 ani de dezvoltare pentru a putea implementa acest iris scanner in Samsung Galaxy Note7, deci vorbim despre investitii serioase facute de catre coreeni in tehnologie, iar rezultatele par a fi pe masura, cel putin pana cand utilizatorii obisnuiti vor putea testa tehnologia.

Implementarea acestui iris scanner in Samsung Galaxy Note7 a dat nastere unor zvonuri conform carora vom vedea un iris scanner in iPhone in urmatorii ani si acest lucru este de asteptat, compania Apple incercand sa fie la acelasi nivel cu competitorii, sau chiar sa ii intreaca, atunci cand are cu ce.

64 COMENTARII

  1. Probabil iphone va veni cu un iris scan si mai complex. Rise to wake si pe toata aceasta durata de 1-2 secunde deja iti citeste irisul si se deblocheaza

  2. La cat de agitat e Srb aici, daca apple baga acelasi tip de scanner sau cel putin asemanator, GARANTAT astia de la samsung au furat de la apple :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    Se vede cum il roade invidia.. :)))))))))))))))))))))))))

    Hai Srb, poti mai mult, tata….am vazut si posturi unde erai mai hater…deocamdata se pare ca razi la struguri 😛

  3. Foarte tare , chiar m-am temut ca tehnologia nu va functiona asa cum trebuie :))). Uite ca Samsung a reusit s-o implementeze asa cum trebuie si fara probleme .

  4. ptr El..poate…pentru mine e manifestarea celor care daca nu pot sa se ridice mai sus….arunca cu noroi…asa ca tine 😉 Dar ca sa tin cu tine, nu esti nici primul si probabil ca nu vei fi nici ultimul om pe care il intalnesc cu asemenea comportament..dar esti singurul de pe blogul asta…ca nah…tre sa fiti imprastiati in toate domeniile 😛

  5. V.P in comenturile tale se observa cum salivezi la produsele samsung( s7, note7) nu inteleg dece nu iti vinzi joanghina aia de ip6 plus, mai pui ceva si iti iei un s7 sau note 7 ??? vad ca s7 la mana a 2 a se da si la 450e noue e (600e).

  6. Daaa, probabil… Ce îți mai place ție ca iPhone să fie și mai și, parcă ar fi concurs de grădiniță. IPhone trebuie să prindă trenul din urmă, și abia după aia să încerce să îl depășească.

  7. Srb, de ce nu îți cumperi și tu un Note 7,că tot spui că ești bogat? Nu, smartphone-ul ăsta nu are scaner de râgâieli, dar scanerul de Iris ar trebui să fie de ajuns pentru tine.
    Ia-ți un Note 7, și dacă nu ești mulțumit de el, fă-l cadou lui zaone pentru reviewuri la idevice. Ar fi un “win-win game”: noi, cititorii am scăpa de comentariile tale pline de invidie, idevice ar avea un smartphone excelent pentru recenzii, iar tu ai avea în sfârșit ocazia să îți găsești liniștea.
    Ce spui? Ești suficient de bogat încât să faci asta? Cred că și cei de la 9toMac ar scrie despre tine, despre fapta ta bună, plină de mărinimie, dar mai ales despre cât de bogat poți tu să fii…

  8. 9tomac nu au de ce sa scrie despre bogatia mea..nu cu asta se ocupa. Poate wall street, dar ma rog.suntem pe net. PAC PAC the gypsies cut you open

  9. Si in comentariile multora de aici nu se observa ca saliveaza dupa produsele Apple , se observa cum sunt obsedati dupa produsele Apple , adica pana la gradul de PIERDEREA REALITATII
    Dar spre deosebire de trolii Apple cei ce cumpara produse android nu dau impresia ca se pun in fata trenului pentru Apple

  10. O sa fie un woow la inceput ca si cea faciala,dar a trecut repede…o sa apara si deblocare cu ADN … Dar pentru ce folos? Ce ai asa mult de ascuns intr-un smartphone? ….un simplu si banal cod pare a fi de ajuns…

  11. Si e rau in a saliva la ceea ce-mi place iTu-le ?? Am salivat , am sperat ani la rand din cauza ecranului mareeee de 5,5 inch in timp ce tu un ofticos , un pricinos radeai ca o t___a de ecranul ala , te chinuiai ca pacala in 3,5 inch dar nu aveai curajul de a recunoaste EVOLUTIA , mai mult faceai pe desteptul exact cum faci acum , nu am nevoie de mai mult , 3,5 inch e marimea perfecta .
    Uite acum vreau design nou si culoare neagru spatial ,, cer prea mult ??
    Am inteles , fierbe sangele in tine de invidie si oftica dar nu ai curajul de a cere , uite eu si altii cerem . Din cauza voastra fac astia ce vor , fricosi si fara sange in voi .
    Da frate Note 7 e forta rau de tot , nu doare frate sa recunosti sa discuti sa analizezi ,, Cu cineee , cu tine , cu Srb . Apple e sfant iar daca ai zis ceva de rau e jale .
    Cum am spus ,, astept raspunsul Apple !!

  12. Dacă uiți codul ce faci? Irisul are o configurație unică, ce nu poate fi cipiată, cel puțin cu tehnologia actuală. Nu strica să ai un scaner de iris în mașină, cu care să pornești motorul: adio cheie. Nu strică să ai un scaner de iris la ușa de intrare în casă: adio cheie. Și exemplele pot continua.
    Scanerul de iris este un pas înainte.

  13. am scris eu ca e rau sa “salivezi”??? nu´s ofticos man, pot sa am oricand unul din aceste telefoane , sunt frumoase au “CP” pe ele insa nu e hobby-ul meu sa ma “umflu” la prieteni sau cunoscuti cu o conserva de telefon.
    Nu am scris in nici un coment ca s6, S7 sau acest note 7 sunt proaste, dr ptr mine neinteresante…. si vad ca tot scri de design… ce diferente mari vezi tu intre s6-s7- si acest note(edge)???

  14. Nu, nu am gasit o eu , dar a gasit o cineva si a impartit o cu ceilalti cred ca de aia comenteaza fara argumente
    Toata lumea stie ca fanii Apple sunt lipsiti de coloana vertebrala , se schimba Apple se schimba si ei de la 180% grade la 360% grade , sunt incapabili de a avea propiile dorinte si de as sustine propiile argumente pana la capat
    Utilizatorii android daca isi doresc ceva cer , nu ca cei Apple in care sustin ca nu au nevoie de mai mult, ca e perfect asa si ca solutiile implementate in celelate smartphone uri android sunt inutile…..apoi dupa 2000 de ani dupa ce implementeaza Apple nu mai recunosc ce au spus si incep sunit sa fie utile si povestea o ia de la capat
    Pot sa iti dau foarte multe exemple in legatura cu asta , asa ca nu cred ca exagerez cu ceva

  15. editeaza si sterge faza ca ai salivat ani la rand…totusi sunt doar niste produse de care te folosesti 🙂 se ia georgica 89 de tine si iti zice ca pierzi realitatea din moment ce ai ajuns sa salivezi dupa un kkkt de accesoriu. Unii mai saliveaza si ei dupa o casa familie masina haine

  16. Tocmai ce am vorbit cu oamenii de la samsung. Deci NU poti folosi Iris scan fara probleme daca porti ochelari de vedere sau de soare(trebuie scosi), nu merge sub apa(scuba diving) nu merge pt cei cu lentile sau pt persoanele operate cataracta etc

  17. deci, daca tu utilizator android care ai avut tel. cu display de 3,5″ si ai trecut la 5.5″ se accepta insa eu ca utilizator iPhone cu display 3.5″ si mi-am luat iPhone cu display 5,5″ nu e bine??? cand scri : “toata lumea stie ca fanii apple”…tu si mai cativa p’aci sunteti toata lumea??? da..cu 3 ani inainte nu imi puteam imagina sa folosesc un tel asa de mare (5.5”) dar acuma imi place, mi se pare ok care e problema ta??? tu ai acelea-si gusturi de cand te-ai nascut???

  18. Ce sa faca si ei…cand ai bani sau cand esti avocat de ce sa mai faci misto de produse, cand te poti juca cu vietile oamenilor?

  19. Mda… Cu toate ca 6s plus este cum mult mai bun ca si aceste note7,( ca performanta vorbind) tot am sa il achzitionez…. Mereu gama NOTE mia placut, iar acum cu acest IRIS-SCAN va castiga foarta multa lume.
    Iphone 7 se apropie de cele spuse din zvonuri…. Si cred ca cu greu se va mai putea schimba ceva la desingul telefonului…. Deja mie scarba de acest model( iphone6)

  20. Observ ca nu ai inteles , sau ai inteles si o dai in alte alea, asa ca o sa iti explic mai clar
    Nu e vorba sa ai gusturi diferite si sa te razgandesti pe parcurs pentru ca lumea se mai razgandeste , este vorba cum procedezi , faptul ca vi aici incepi sa arunci cu pietre in orice nu a implementat Apple , ataci persoanele respective in legatura ca detin astfel de produse (unele elemente care nu se gaseau in iphone gen display mare) asta pana ce Apple lanseaza si ea …..dupa ce lanseaza te schimbi brusc , peste noapte si incepe sa iti placa ce a lansat Apple chiar daca la i huidit in ziua precedenta considerandul inutil, asta inseamna sa fi fara coloana vertebrala , se schimba Apple te schimbi si tu , practic iti schimbi dorintele , nu imi place acum , dar imi place dupa ce lanseaza Apple
    Toata lumea blama phabletele si blamau utilizatorii android ca detin astfel de produse , ex:

    “Si a luat colegul un note 1 si o husa si cand vorbeste ii ocupa jumatate de cap”

    “In curand o sa ni se creasca degetele sa folosim aceste mini tablete”

    “Asta nu mai e telefon e tava pentru pahare”

    “Ai invatat sa joci ping pong? ;)))) parca ti o mini mini tableta in mana”
    Acum mai auzi pe cineva ca mai balameaza phabletele si cei care detin asa ceva dupa ce a lansat si Apple mai ales pe acest site? NU, nu mai auzi le place acum ca inainte nu le placeau
    Cand scriu “toata lumea ” asa este ….Steve Wozniak cand sa manifestat nemultumirea cu privire la ecranul iphone ului 5 sti ce ia zis fanii Appledin celelate tari si orase ” Ecranele mari sunt specifice smartphone urilor android” , acum nu mai zic asta sau schimbat brusc dupa lansarea iphone 6 plus

  21. Care e problema mea ? niciuna , dar daca V.P vorbeste de un produs android care e problema ta ?
    Cand erai un mic trol cu ani in urma si atacai persoane cu phablete spunand ca 3,5 inch e dimensiunea perfecta , acum sa iti zice si altul tie cum te simti ITu le ?
    Tu esti mai vechi pe aici probabil singurul din vechea gasca vesela care au disparut ….te stiu eu mai ales ce postai cu ani in urma

  22. esti blocat pe trecut. iphone plus exista de aproape 2 ani si tu inca o mai arzi ca ne-am schimbat brusc dupa lansare ip6 plus. eu am trecut de la ip6 4.7″ la iPhone 6S Plus.
    da, recunosc ca nu mi-au placut telefoanele de 5,5″ si chiar daca acuma detin unul imi este de foarte multe ori greu cu el din cauza dimensiuni. dar omul se adapta cerintelor. urmatorul cred ca va fi de 4.7″. acele citate nu sunt din comenturile mele dar pot spune ca aces iris scanner nu ma intereseaza deloc si daca apple il va implementa in iPhone mi se’n’doaie de el.

  23. Scanerul de iris nu a avut succes cu Lumia pentru că funcționa foarte greu, și rata de succes era foarte mică.

  24. Si daca utilizatorul se oprest cu un ochi intr-un pumn? Sau i se umfla maseaua si restul? Ii trage cu ochiul scanerului? Sau acel scanner are functie de citire de urgenta sau mod accident, pentru un singur ochi sau ochi umflati….?

  25. Și dacă utilizatorul își taie degetele cu toporul, sau și le pierde în mașina de tocat carne? Dacă utilizatorul are degetele pline de vaselină?
    Sincer, ipotezele tale sunt copilărești. Dacă se întâmplă așa ceva, nu poți folosi senzorul de gata.

  26. Nu este mai bun 6s plus ca NOTE 7 cu mult , fiecare se descurca in anumite situatii mai bine decat celalalt vorbind strict de soft , ca in rest ansamblul hardware (display , camera , design si celalate componente hardware) NOTE 7 este superior peste orice altceva

  27. tu nu pricepi, trebuie sa iti desenez. pai pe romaneste: in 2014 nu mi-a placut display-ul 5,5″ si spune-am ca e de cacao, na si vrei sa spui ca asta imi taie dreptul in 2016 sa folosesc un display 5,5″??? sau tu de cand te-ai nascut folosesti numai phablet-uri si nu ti s-au parut nici o data prea mari???
    sau ce telefoanele noastre nu au voie sa aiba 2gb rami ca prin 2013 spune-am ca e destul numai 1GB ram??? prietene suntem in 2016 iOS 10 e pe vine si tu ne critici de cele spuse in 2012.