Pokemon GO a dublat vanzarile de baterii externe

Lansarea Pokemon GO intr-o multitudine de piete importante din intreaga lume a adunat zeci de milioane de utilizatori in serverele companiei Niantic, acestia fiind intr-o constanta cautare de pokemoni, iar desi aplicatia avea implementata o functie menita sa reduca partial consumul de energie din baterie, ea nu s-a dovedit a fi suficienta.

Utilizatorii Pokemon GO se joaca atat de mult in fiecare zi, incat bateriile terminalelor lor nu fac fata situatiei, astfel ca in SUA vanzarile de baterii externe pentru terminale mobile au crescut cu 101% fata de aceeasi perioada a anului trecut, 1.2 milioane de accesorii de acest gen fiind vandute in doar doua saptamani.

Inaintea lansarii jocului Pokemon GO, vanzarile de baterii externe inregistrasera o crestere de doar 4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, semn ca acest titlu este la baza acestei cresteri substantiale a vanzarilor si vorbim despre o realizare remarcabila a companiei Niantic multumita acestui joc.

De foarte multi ani nu am mai vazut un joc atat de popular incat sa adune la un loc zeci de milioane de oameni de pe intreaga planeta, insa iata ca din cand in cand apare cate un titlu nou care ne arata cat de mare este puterea terminalelor mobile si cat de rapid pot fi oamenii convinsi sa se piarda in software pentru dispozitivele lor.

… unit sales of portable power packs designed to charge mobile devices such as smartphones and tablets, have grown 101 percent during the two week period between July 10 and July 23 compared to the year prior. While product promotions played a role in the sales increases experienced within the category, it was the extraordinary popularity of the mobile video game, Pokémon Go, that drove the most demand over this time period.