Torrentz.eu a fost inchis

Torrentz.eu, unul dintre cele mai mari website-uri de continut piratat, a fost inchis astazi fara vreo explicatie din partea administratorilor sai si fara ca vreo agentie guvernamentala a vreunui stat sa isi asume aceasta actiune, recentul caz al inchiderii KickAss Torrents putand fi la baza acestei disparitii a unuia dintre cunoscutele website-uri de torrente.

Fondat in anul 2003, Torrentz.eu era vizitat de foarte multi oameni zilnic, el permitandu-le acestora sa caute orice fel de continut piratat din diverse surse de pe internet, insa iata ca totul s-a sfarsit acum, iar utilizatorii vor fi obligati sa isi caute o noua sursa din care sa descarce torrentele pe care le doresc.

Spre deosebire de alte website-uri, Torrentz.eu nu hosta fisierele care permiteau descarcarea de continut piratat, ci permitea doar cautarea celor gazduite de catre diverse alte website-uri de pe internet, asa ca vorbim despre o functionalitate diferita fata de ce a majoritatii website-urilor de torrente care sunt populare acum.

Torrentz.eu a fost inchis permanent

Desi website-ul torrentz.eu inca poate fi accesat, functia sa de cautare a fost dezactivata, website-ul afisand doar un mesaj prin care administratorii sai dau de inteles ca functionalitatea nu va mai fi reactivata prea curand si totul ar putea avea la baza actiunile recente ale guvernului SUA in lupta cu piratarea continutului multimedia.

Torrentz was a free, fast and powerful meta-search engine combining results from dozens of search engines. Torrentz will always love you. Farewell.

Practic, in mai putin de o luna, doua dintre cele mai mari website-uri de continut piratat din lume au fost inchise, iar asta ar putea fi doar inceputul unui razboi de mare anvergura impotriva website-urilor de torrente din intreaga lume, inchidere aacestora lasand foarte multi utilizatori fara alternative pentru a descarca diverse tipuri de continut.

Avand in vedere modul in care s-au desfasurat lucrurile in ultima perioada, exista sansa ca Torrentz.eu sa nu fie ultimul website de torrente care dispare de pe internet.