Apple este tinta unui nou proces ce are in centru iPhone

Compania Apple este tinta unui nou proces intentat la o instanta din SUA de catre o companie numita 511 Innovations, Inc., aceasta afirmand ca terminalele iPhone ii incalca nu mai putin de 5 brevete de inventie care au legatura cu senzorul de proximitate implementat in terminalele iPhone vandute in lumea intreaga.

Brevetele de inventie respective au fost depuse pentru inregistrare in perioada 1999 – 2012 si descriu diverse metode pentru a masura caracteristicile optice ale unui obiect, mai exact spectrul de culori, translucenta, pozitia in raport cu senzorul sau luciul, cei de la Apple folosindu-se de unele functii in terminalele iPhone.

Compania 511 Innovations, Inc. pare sa fie un patent troll, adica o companie specializata pe utilizarea de brevete de inventie, cumparate de la alte companii sau persoane, pentru a actiona in judecata mari companii IT din SUA, Texas fiind statul in care exista cele mai multe companii de acest gen in SUA.

Cei de la 511 Innovations, Inc. au cumparat brevetele de inventie, folosite in proces, in anul 2013 de la JJL Technologies, insa aceasta companie le-a cumparat la randul sau de la LJ Laboratories, deci vorbim despre un traseu destul de complicat pentru aceste brevete, ele fiind acum folosite pentru a scoate bani de la Apple.

Exact precum in cazul altor procese de acest gen, cei de la 511 Innovations, Inc. cer plata unor daune pentru ca Apple s-a folosit, aparent, fara drept de aceste tehnologii, insa cer si interzicerea vanzarii terminalelor iPhone, si a altor produse Apple, in SUA deoarece incalca tehnologii care sunt protejate prin drepturi de autor.

Apple a fost si ramane tinta multor procese de acest gen, iar singura sa victorie majora este impotriva celor de la VirnetX, acolo avocatii Apple reusind sa amane de 2 ori, pana acum, plata a peste jumatate de miliard de dolari pentru folosirea unor tehnologii pentru care VirnetX sustine ca are brevete de inventie.