Prima Pagina iPhone Apple este tinta unui nou proces ce are in centru iPhone

Apple este tinta unui nou proces ce are in centru iPhone

iphone 8 precomanda emag banner

Compania Apple este tinta unui nou proces intentat la o instanta din SUA de catre o companie numita 511 Innovations, Inc., aceasta afirmand ca terminalele iPhone ii incalca nu mai putin de 5 brevete de inventie care au legatura cu senzorul de proximitate implementat in terminalele iPhone vandute in lumea intreaga.

Brevetele de inventie respective au fost depuse pentru inregistrare in perioada 1999 – 2012 si descriu diverse metode pentru a masura caracteristicile optice ale unui obiect, mai exact spectrul de culori, translucenta, pozitia in raport cu senzorul sau luciul, cei de la Apple folosindu-se de unele functii in terminalele iPhone.

Compania 511 Innovations, Inc. pare sa fie un patent troll, adica o companie specializata pe utilizarea de brevete de inventie, cumparate de la alte companii sau persoane, pentru a actiona in judecata mari companii IT din SUA, Texas fiind statul in care exista cele mai multe companii de acest gen in SUA.

iphone 8 precomanda emag romania

Cei de la 511 Innovations, Inc. au cumparat brevetele de inventie, folosite in proces, in anul 2013 de la JJL Technologies, insa aceasta companie le-a cumparat la randul sau de la LJ Laboratories, deci vorbim despre un traseu destul de complicat pentru aceste brevete, ele fiind acum folosite pentru a scoate bani de la Apple.

Exact precum in cazul altor procese de acest gen, cei de la 511 Innovations, Inc. cer plata unor daune pentru ca Apple s-a folosit, aparent, fara drept de aceste tehnologii, insa cer si interzicerea vanzarii terminalelor iPhone, si a altor produse Apple, in SUA deoarece incalca tehnologii care sunt protejate prin drepturi de autor.

Apple a fost si ramane tinta multor procese de acest gen, iar singura sa victorie majora este impotriva celor de la VirnetX, acolo avocatii Apple reusind sa amane de 2 ori, pana acum, plata a peste jumatate de miliard de dolari pentru folosirea unor tehnologii pentru care VirnetX sustine ca are brevete de inventie.

emag revolutia preturilor articole
  • vali

    Numai comuniști pe aici