Apple dezvaluie secretul din spatele imbunatatii produselor sale

Vicepresedintele senior al Apple, Eddy Cue, a vorbit astazi intr-un interviu despre modul in care compania din care face parte imbunatateste produsele software si hardware pe care le ofera pentru utilizatorii din intreaga lume an, dupa an, ele fiind cumparate de sute de milioane de persoane.

El a fost intrebat cum priveste Apple acuzatiile conform carora ea nu a mai lansat vreun produs inovator dupa ce Steve Jobs a trecut in nefiinta, Cue afirmand ca in realitate toate acele produse au fost dezvoltate dupa ani si ani de cercetare, ele nefiind lansate in fiecare an, asa cum crede foarte multa lume.

Realitatea este ca primul model al iPhone a fost dezvoltat in peste 3 ani de zile sub conducerea lui Steve Jobs, iar in cazul tabletei iPad lucrurile au fost similare, insa in urma lor cei de la Apple nu au mai lansat vreun alt produs revolutionar pentru pietele globale, iar aceasta este o reala problema.

Lumea crede ca noi lansam produse revolutionare in fiecare an, cand Steve Jobs inca era la conducerea companiei. Acele produse au fost dezvoltate in decursul unei perioade lungi de timp.

Eddy Cue spune ca in momentul de fata majoritatea inovatiilor celor de la Apple sunt mai mici, insa cu un impact mare, iar aici vorbim atat despre inovatiile pe partea software, adica iOS, OS X, watchOS, sau tvOS, cat si pe partea hardware, pentru produsele pe care le cunoasteti atat de bine.

In aceasta idee, Eddy Cue ofera un exemplu in care Apple Maps ii trimite o notificare prin care ii recomanda sa plece mai tarziu de la serviciu pentru a evita aglomeratia de pe sosea, drumul sau pe casa fiind mai scurt, iar aceste informatii sunt oferite prin analizarea unei multitudini de servicii de localizare si informatii din trafic.

Sa spunem ca stau acasa si trimit cateva email-uri. As vrea ca Maps sa imi spuna : Nu pleca acum. Drumul tau va fi cu 15 minute mai scurt daca mai petreci putin timp acasa. Asta ar fi extrem de util.

Apple a anuntat o serie de functii de acest gen de ceva vreme, le ofera pentru unii utilizatori, insa asta fac si cei de la Google prin Google Maps, deci inovatii precum cele din iPhone sau iPad inca sunt departe de ceea ce poate Apple in momentul de fata.