Japan Display se imprumuta pentru a investi in productia de ecrane OLED

Japan Display, cel mai mare partener Apple in ceea ce priveste fabricarea de ecrane dedicate iPhone, iPad sau iPod Touch, se imprumuta de la bancile din Japonia pentru a putea investi in tehnologizarea fabricilor sale in vederea fabricarii de ecrane OLED pentru compania Apple.

Cei de la Japan Display au probleme financiare dupa ce comenzile de ecrane LCD au scazut de la Apple si alti parteneri, astfel ca acum compania se imprumuta pentru a putea face trecerea spre urmatoarea tehnologie revolutionara, cei de la Apple urmand a plasa comenzi pentru ecrane OLED dedicate viitoarelor iPhone.

Deocamdata nu se stie ce suma intentioneaza sa imprumute Japan Display de la bancile locale, insa compania a anuntat ca va pierde nu mai putin de 225 de milioane de dolari in T2 2016 in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, cifra fiind dula decat estimarea initiala facuta in luna martie a acestui an.

Japan Display este doar unul dintre partenerii Apple care produc ecrane LCD pentru terminalele iPhone si tabletele iPad si nu este singurul care investeste masiv in tehnologii menite sa duca la priductia de ecrane OLED pentru viitoarele produse Apple, cei de la Samsung investind miliarde de dolari in acelasi scop, dupa cum am aflat deja.

It would spend the cash on mass producing next-generation panels formed by a thin, bendable layer of organic light-emitting diodes. Display technologies, particularly for smartphones, are about to shift from LCD to these pliant OLED panels. Samsung Electronics of South Korea already has a big lead in the global market. Japan Display hopes to gradually gain on Samsung, then overtake it.

Innovation Network Corporation of Japan, cel mai mare actionar al Japan Display, este un fond de investitii care ar urma sa ajute compania sa ia imprumuturi pe termen lungi pentru a-si realiza obiectivele, iar asa Apple va avea ecrane OLED in iPhone 7S, sau iPhone 8, inclusiv de la Japan Display.