Jumatate dintre tablete iPad vandute de Apple sunt cumparate de companii

Scaderea vanzarilor de tablete iPad nu a luat multa lume prin surprindere, avand in vedere ca aceste produse nu mai sunt atat de cautate de catre clienti, iar acest lucru este confirmat de noi informatii aparute in cursul acestei zile, o companie americana sustinand ca Apple vinde, in principal, catre alte companii.

Conform celor dela Forrester, jumatate dintre tabletele iPad sunt vandute de catre compania Apple catre alte companii, modelele mai noi fiind cele mai cautate, deci practic utilizatorii obisnuiti cumpara doar jumatate dintre tabletele iPad puse in vanzare de catre cei de la Apple la nivel global.

Desi afirma ca este greu de precizat cifre exacte privind vanzarile de tablete iPad catre alte companii din intreaga lume, documentele financiare ale Apple indica faptul ca vanzarile facute catre alte business-uri au crescut cu 40% in T2 2016 fata de aceeasi perioada a anului trecut, diferenta fiind substantiala.

Partea interesanta este ca desi in trecut companiile evitau produsele Apple deoarece nu erau suficient de bune pentru standardele lor, Steve Jobs vorbind in termeni duri despre cei care fac achizitii pentru companii, in situatia de fata lucrurile sunt cu mult diferite, produsele Apple fiind foarte cautate de catre alte companii.

Apple is stronger in the enterprise market with its devices than it is with consumers. Sales of high-end iPads to business customers in particular have been strong. Nearly half of all iPads are now bought by corporations and governments, according to the research firm Forrester.

 

Atentia foarte mare acordata companiei Apple securizarii datelor din propriile produse pare sa fie in centrul acestei dorinte a altor companii de a ii cumpara produsele in cantitati tot mai mari, iar asta are drept efect cresteri de vanzari in segmentul business, acestea compensand scaderile de vanzari in segmentul iPhone.