Centrul de date de 1 miliard de dolari construit de Apple in Vietnam

Compania Apple isi continua planurile de a crea o retea globala pentru distributia de continut, cei din Cupertino urmand a investi nu mai putin de 1 miliard de dolari in Vietnam pentru a construi un centru de date care va livra continut multimedia si aplicatii in multe regiuni din Asia care acum sunt servite prin Amazon, Google sau Microsoft.

Apple are deja doua centre de date in SUA si va deschide in curand doua in Europa, asa ca Asia era urmatoarea locatie logica in care compania Apple urma sa mai deschida un centru de date, iar investitia de 1 miliard de dolari in Vietnam este una foarte mare, pe masura dorintelor pe care le are compania Apple.

Da Nang, una dintre provinciile centrale ale Vietnam a fost aleasa de catre compania Apple pentru construirea acestui centru de date, astfel ca datele vor ajunge foarte usor in toate colturile tarii, dar si la tarile din imediata sa vecinatate, cei din Cupertino colaborand cu furnizori locai de servicii de internet pentru noua locatie.

Inca 1 miliard de dolari cheltuiti pe un centru de date

Primele zvonuri cu privire la deschiderea acestui centru de date au aparut in cursul lunii martie, insa guvernul local a conformat abia in cursul zilelor trecute investitia facuta de catre compania Apple in zona, presa confirmand totul pentru intreaga lume, asa ca acum stim cu va cheltui Apple inca 1 miliard de dolari.

Gigantul american Apple si-a aratat interesul de a construi un centru de date care costa 1 miliard de dolari intr-un parc tehnologic din provincia centrala Da Nang a Vietnam, acesta fiind unul dintre cele mai mari 5 orase din tara sud-asiatica. Informatia a fost confirmata de catre guvernul local in cadrul unui document privind investitiile straine directe, detaliile fiind foarte rapid sterse, probabil, la cererea Apple.

Separat de acest centru de date, compania Apple urmeaza sa deschida inclusiv o serie de magazine in zona pentru a-si creste vanzarile in tara, Vietnam-ul fiind extrem de important pentru cei de la Apple, inclusiv pentru vanzarea de iDevice/Mac-uri, dar si pentru dezvoltarea de produse si tehnologii noi.

applecentrudatevietnam