Apple Watch 2 – procesor mai rapid, GPS, barometru si o baterie mai mare

Apple Watch 2 va fi mai rapid, va avea GPS, o baterie mai mare si un barometru, dar va fi la fel de gros ca Apple Watch.

Apple Watch 2 este viitorul model de smartwatch pe care compania Apple intentioneaza sa il lanseze pe piata in luna septembrie a acestui an, iar astazi aflam o serie de informatii noi in legatura cu functiile si caracteristicile pe care viitorul produs urmeaza sa ni le ofere din momentul lansarii pe piata.

Detaliile de astazi sunt furnizate de catre un cunoscut analist asiatic numic Ming-Chi Kuo, acesta oferind in trecut doar date valide in legatura cu produsele pe care compania Apple urmeaza sa le lanseze, asa ca tot ceea ce ne spune el acum in legatura cu Apple Watch 2, este cel mai probabil cat se poate de adevarat.

Conform acestui analist asiatic, Apple Watch 2 urmeaza sa includa un nou tip de chip fabricat folosind un proces de productie de 16nm, cei de la TSMC fiind contractati pentru aceasta componenta, insa el este doar una dintre noile componente folosite de catre compania Apple in produsul care va ajunge pe piata luna viitoare.

GPS pentru localizare

Apple Watch 2 va avea GPS, aceasta fiind prima oara cand compania Apple implementeaza o asemenea componenta in ceasul sau inteligent, insa cu ajutorul sau utilizatorii vor beneficia de o experienta de utilizare cu mult imbunatatita fara de cea oferita in momentul de fata.

Mai exact, un Apple Watch 2 cu GPS integrat va permite o mult mai buna monitorizare a sesiunilor de fitness facute de catre detinatorii acestui smartwatch, acestia putand avea informatii mult mai exacte in legatura cu toate miscarile pe care le fac in viata de zi cu zi.

In momentul de fata Apple Watch are nevoie de un iPhone pentru localizare, asa ca Apple Watch 2 va putea functiona independent de smartphone inclusiv pentru aceasta functie, nu doar pentru altele, asa cum se gandeste Apple sa faca in cursul acestui an cu el.

Barometru

Apple Watch 2 va avea un barometru inclus pentru utilizatorii sai, iar deocamdata nu exista informatii clare cu privire la functionalitatea pe care el urmeaza sa o ofere, insa desigur ca nici nu exista aplicatii care sa foloseasca aceasta componenta pentru a ne oferi vreo anumita functionalitate in dispozitive.

iPhone-urile au barometru inclus incepand cu iPhone 6, iar rolul sau este de a masura altitudinea la care ne aflam intr-un moment sau altul, includerea sa in Apple Watch 2 avand desigur rolul de a imbunatati sesiunile de exercitii fizice, astfel ca toti cei care alearga vor sti cat de sus ajung in sesiunile lor.

Functionalitatea oferita de catre barometru pentru iPhone nu a fost chiar atat de intens promovata de catre compania Apple in anii anteriori implementarii sale, insa lucrurile cu siguranta vor fi diferite pentru Apple Watch 2, acest gadget avand o cu totul alta utilitate.

Baterie mai mare

In final, compania Apple urmeaza sa implementeze o baterie de capacitate mai mare in Apple Watch 2, actualele modele avand baterii de 205 mAh si 250 mAh, si fiind extrem de criticate de catre utilizatori, asa ca in 2016 ne asteptam la o schimbare in bine oferita de catre compania Apple pentru noi.

Este greu de spus deocamdata cu cat va fi mai mare bateria Apple Watch 2, insa probabil vorbim despre o crestere de 10% – 20%, aceasta fiind marja obisnuita oferita de catre compania Apple, autonomia finala putand creste in aceleasi valori, desi ceasul inteligent va avea si noi componente integrate.

La fel de gros, fara internet, dar cu preturi mai mici pentru Apple Watch

Analistul Ming-Chi Kuo sustine ca Apple Watch 2 nu va fi mai subtire decat Apple Watch, deci daca doreati o carcasa ceva mai subtire, ei bine veti fi dezamagiti, iar asta desi ceasul inteligent are un nou tip de ecran care este mai subtire, insa probabil includerea noilor componente de mai sus mentine grosimea la un nivel ridicat.

Mai mult decat atat, Apple Watch 2 nu va putea naviga singur pe internet fara a fi conectat la un iPhone, aceasta functionalitate fiind zvonita pentru a fi oferita abia in cursul anului 2017, asa ca Apple are cu totul alte planuri pentru noul sau smartwatch in toamna acestui an.

In final, analistul este de parere ca Apple va lansa si modele actualizare ale Apple Watch, acestea urmand a fi rezistente la Apple, insa nu vor avea noile componente ale Apple Watch 2, iar acest lucru este perfect normal pentru ca lumea nu va mai cumpara noul model in urma lansarii.

Partea interesanta este ca actualele modele ale Apple Watch urmeaza sa fie vandute si la un pret mai mic decat cel actual, iar aici vorbim probabil despre o reducere cu inca 50 de dolari a pretului final, insa ramane sa vedem ce va anunta compania Apple in toamna acestui an petnru noi.

6 COMENTARII