Cu iPhone 7 nu trebuie sa te mai temi ca-ti scapi iPhone-ul in WC

iPhone 7 este in centrul atentiei in momentul de fata, iar despre el se cunosc o multitudine de noutati, mai putin cateva ce au fost mentionate rar in zvonuri, dar care sunt extrem de importante daca ne gandim la modul in care isi folosesc oamenii smartphone-urile in viata de zi cu zi.

Vorbesc despre faptul ca iPhone 7 va fi rezistent la apa, nu impermeabil, ci doar suficient de rezistent pentru a nu se strica atat de usor precum modelele anterioare, compania Apple parand sa fi inteles ca o protejare mai eficienta a componentelor interne este nu doar necesara, ci si obligatorie pentru produsele sale.

Rezistent la apa, dar nu impermeabil

Foarte multe dintre smartphone-urile Android lansate in ultimul an pe piata sunt impermeabile pana la un anumit punct, adica pot fi scufundate in apa pana la o anumita adancime si pot fi tinute acolo pentru o anumita perioada de timp inainte ca apa sa patrunda in interiorul carcasei si sa le distruga.

Vorbesc aici despre smartphone-urile Android care au certificare IP68, adica pot fi folosite la maxim 1.5 metri adancime timp de maxim 30 de minute si apa nu va pantrude in interiorul carcasei, procesul putand fi repetat la infinit, atat timp cat aceste doua conditii esentiale sunt respectate cu sfintenie de catre utilizator.

Aceasta certificare IP68 este un bonus extrem de bun pentru cei carora le place apa, le place sa inoate de, sau doar atunci cand merg la mare, dar le place sa faca si poze sau clipuri video sub apa, majoritatea smartphone-urilor obisnuite avand nevoie de protectie speciala pentru a fi folosite in asemenea conditii.

Certificarea IP68 este oferita de catre un numar limitat de producatori, deoarece protejarea smartphone-urilor impotriva contactului cu apa nu este ieftina, insa majoritatea celor care au testat aceasta caracteristica a propriilor gadget-uri s-au declarat extrem de multumiti de ceea ce ofera ea.

Urmasul lui iPhone 6S

Ceea ce, probabil, putina lume stie, este ca iPhone 6S este protejat suplimentar, fara de orice alte modele ale iPhone, impotriva contactului cu apa, astfel ca plasarea dispozitivului intr-un recipient nu foarte adanc si pentru o perioada scurta de timp, nu va afecta componentele interne ale dispozitivului.

Practic, daca din greseala va scapati iPhone-ul in WC, da stiu multe persoane care si-au stricat terminalele asa, in cada, in apa la mare, sau daca se intampla sa se scurga lichid in preajma terminalului vostru iPhone 6S, sau chiar 6S Plus, el nu va fi afectat de contactul cu lichidul, atat timp cat perioada de contact nu este lunga.

Compania Apple nu a promovat in vreun fel sau altul faptul ca iPhone 6S nu mai este la fel de sensibil din cauza contactului cu apa, insa diverse teste au aratat ca el este mai rezistent la contactul cu apa, iar o varietate de dezasamblari au demonstrat ca exista protectie suplimentara oferita de Apple prin garnituri amplasate in punctele in care in mod normal patrunde apa in carcasa.

iPhone 7 va merge intr-o linie similara, insa spre deosebire de predecesorul sau, va fi probaibl protejat suplimentar impotriva contactului cu apa, astfel ca probabil vom vorbi despre o adancime mai mare la care terminalul nu va fi afectat de contactul cu apa, dar si despre o perioada mai lunga de contact, fara probleme.

Deocamdata nimeni nu stie cum infaptui Apple aceasta “magie” si va face iPhone 7 rezistent la apa, in mod suplimentar fata de iPhone 6S, insa o varietate de surse din interiorul lantului de distributie al celor din Cupertino au confirmat ca acest lucru se va intampla anul acesta, asa ca vom avea parte de o schimbare foarte interesanta.

Fara certificare IP68

Spre deosebire de restul smartphone-urilor Android care pot fi folosite sub apa, iPhone 7 nu va beneficia de certificare IP68, sau cel putin asta sustin sursele care ne-au oferit informatii despre el pana acum, deci asta inseamna ca probabil nu va fi posibila utilizarea sa sub apa pentru filme sau poze.

Lipsa acestei certificariv a fi o problema pentru Apple, deoarece mai toata lumea o va prezenta ca o diferenta majora in defavoarea iPhone 7, insa clientii Apple vor fi in principal multumiti ca nu li se vor mai strica iPhone-urile in urma unui contact usor cu apa, sau doar daca traiesc in zone cu umiditate mare.

iphone 7 apa

Probabil unii dintre voi au uitat despre cazurile in care utilizatorii unor terminale iPhone au ramas fara garantie deoarece senzorii de contact cu lichidele s-au declansat in zone cu umiditate mare, asa ca schimbarea facuta de catre Apple este benefica pe mai multe planuri, chiar daca nu vorbim despre protectie la fel de buna precum cea oferita de competitori.

Apple Watch a dat tonul protejarii suplimentare a produselor Apple impotriva contactului cu lichidele, iar desi smartwatch-ul nu este afectat in situatia in care utilizatorii se pala pe maini cu el, Apple nu recomanda folosirea sa sub dus, sau in timpul sesiunilor de inot, dar probabil lucrurile se vor schimba cu Apple Watch 2.

Dupa Apple Watch, iPhone 6S a fost primul iPhone protejat suplimentar impotriva contactelor cu lichidele, iar acum compania Apple ne va oferi un iPhone 7 care va avea protectie si mai buna pentru utilizatori, insa ramane de vazut cat de mult va conta acest lucru si cat de benefic va fi tot ceea ce are Apple pregatit.

Acestea fiind spuse, iPhone 7 urmeaza sa ne aduca o schimbare foarte buna pe partea de rezistenta la apa, insa ceea ce va oferi compania americana nu este la acelasi nivel cu ceea ce ofera competitorii sai.