UBER – 4 soferi amendati cu 25.000 fiecare la Cluj

Patru soferi UBER au primit amenzi de cate 25.000 LEI fiecare si au avut masinile confiscate de catre politia din Cluj-Napoca.

Patru soferi UBER au fost amendati cu cate 25.000 fiecare in orasul Cluj-Napoca in cursul noptii trecute, politia clujeana aplicandu-le sanctionea contraventionala pentru incalcarea legii legii 38/2003 privind transportul de persoane in regim de taxi, placutele de inmatriculare ale masinilor fiind deasemenea confiscate, masinile ramanand in curtea sectiei 6 de Politie din Cluj-Napoca.

Saptamana trecuta UBER a fost lansat in Cluj-Napoca, cu doar cateva zile inaintea inceperii festivalului Untold, insa neavand parteneri locali, cei de la UBER ar fi adus aproximativ 100 de masini din Bucuresti pentru a face fata comenzilor clientilor, iar 4 dintre soferi s-au ales cu amenzi totale de 100.000 de lei.

Totul a avut desigur la baza o initiativa a taximetristilor clujeni, acestia facand comenzi prin aplicatia UBER si ducandu-i pe soferi direct la Sectia 6 de Politie din Cluj-Napoca, unde acestia au fost raportati ca facand transport ilegal de persoane in regim de taxi sau inchiriere, agentii de politie aplicandu-le amenzile usturatoare.

UBER – primele amenzi in Cluj-Napoca

Desi cei 4 soferi ghinionisti au incercat sa le explice politistilor ca de fapt transportau prieteni, dupa o scurta discutie cu un presupus avocat din Bucuresti, ei au incetat sa mai discute cu politistii, iar in mijlocul noptii de ieri serviciul UBER a fost suspendat in Cluj-Napoca, soferii trimisi acolo fiind probabil chemati inapoi in Bucuresti.

Au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale de 25.000 de lei pentru efectuarea de transport public de persoane în regim de taxi fără autorizație. Ca măsură complementară, au fost reținute certificatele de înmatriculare și plăcuțele.

Aceasta este cea mai hotarata masura pe care politia a luat-o pana in momentul de fata impotriva UBER si asta pentru ca taximetristii au lucrat impreuna pentru a incerca sa opreasca functionarea UBER in Cluj-Napoca, ei reusind pe moment sa genereze o suspendare a serviciului, insa ramane de vazut daca amenzile vor fi mentinute dupa ce vor fi cel mai probabil contestate.

UBER a fost primit cu putina simpatie si de catre taximetristii din Bucuresti, insa in capitala exista suficient loc pentru ca toti sa faca bani, dar in Cluj-Napoca lucrurile sunt diferite si ar fi usor sa simpatizezi cu taximetristii daca n-ai fi sofer si n-ai fi experimentat de atat de multe ori serviciile execrabile pe care vasta majoritate le presteaza.