UBER a fost lansat in Cluj Napoca

UBER, binecunoscutul serviciu de taximetrie, este incepand de astazi disponibil inclusiv in Cluj Napoca, compania anuntand saptamana trecuta lansarea sa in cel de-al doilea oras din Romania, iar astazi a fost facuta si prima cursa, Tudor Giurgiu fiind primul client care a utilizat aplicatia in oras pentru a chema o masina UBERX.

Conform celor de la UBER, serviciul este disponibil la tarife promotionale in oras pentru a sarbatori extinderea disponibilitatii, iar utilizatorii noi vor beneficia de prima cursa gratuita, astfel ca multa lume va putea testa serviciul inainte de a incepe efectiv sa plateasca pentru curse.

Tariful de baza pentru cursele UBERX in Cluj Napoca este 1.7 lei, apo fiind aplicat un tarif de 0.2 LEI/minut + 1.7 lei/KM, suma minima pentru acceptarea unei curse fiind de 7 lei, taxa de anulare a cursei dupa mai mult de 5 minute de la inregistrarea unei comenzi fiind de 6 lei.

UBER ajunge in Cluj Napoca la tarife de 1.7 LEI per kilometru

Dupa cum prea bine stiti deja, UBER va permite sa platiti calatoriile cu masinile sale folosind un card de credit, fara a lasa bacsis soferului si cu o estimare initiala a costului cursei voastre, insa desigur ca trebuie sa fiti mereu vigilenti la costuri, mai ales in perioadele aglomerate, atunci UBER crescand de pana la 7 – 9 ori preturile, in functie de cerere.

Aplicatia UBER este disponibila pentru descarcare gratuita din App Store urmand acest link.

UBER in cluj napoca

Cluj Napoca, Uberul tău sosește acum. Tudor Giurgiu, primul utilizator Uber în Cluj

  • Începând de azi, 4 august, ora 9:00, clujenii pot comanda o mașină în aplicația Uber
  • Tudor Giurgiu, regizor, președinte al TIFF, este primul utilizator care a încercat uberX în Cluj
  • Serviciul este disponibil la tarife promoționale, pentru a sărbători al doilea oraș Uber din România. Prima cursă pentru utilizatorii noi, gratuită.

Uber, aplicația de ridesharing care pune pune în legătură pasageri cu șoferi parteneri care vor să împartă o cursă, este, începând de astăzi, disponibilă în Cluj Napoca. Toți cei care nu au încercat serviciul până acum vor avea prima cursă gratuită, în limita a 40 de lei, dacă își fac un cont Uber și introduc în aplicație codul UberinCluj. Pentru început, uberX va fi disponibil la tarife promoționale, pentru a sărbători lansarea serviciului în al doilea oraș Uber din România.

Primul utilizator care a încercat aplicația în Cluj Napoca este Tudor Giurgiu –  regizor și producător premiat, Eisenhower Fellow și președinte al TIFF – Festivalul Internaţional de Film Transilvania. “Față de perioada de început a TIFF-ului, Cluj Napoca s-a dezvoltat enorm  în ultimii ani – este acum un oraș dinamic, modern, pregătit să fie Capitala Europeană a Culturii în 2021. Folosesc Uber în București și peste tot în lume. Tehnologia Uber oferă încă o opțiune de transport sigură și de încredere de care orașul nostru are nevoie, atât pentru clujeni cât și pentru zecile de mii de turiști care vin în Cluj anual”, a spus el.

Tarifele Uber sunt transparente, iar plata se face electronic, prin aplicație, fără numerar și fără bacșis. Tarifele promoționale pentru început, în Cluj Napoca:

Tarif de bază Pe minut Pe kilometru Tarif minim Tarif de anulare

(dacă pasagerul anulează cursa după 5 minute de la comandă)

1,7 lei 0, 20 1,7 lei 7 lei 6 lei

 

 

Astel, o cursă de la aeroport până la Piața Unirii va fi de aproximativ 20 de lei, în condiții de trafic normal.

Tot ce trebuie să știi pentru a merge cu Uber în Cluj Napoca chiar din prima zi

  • Descarcă din timp aplicația Uber de pe iOS App Store sau Google Play Store, sau fă-ți cont aici.
  • Cu Uber, nu ai nevoie de numerar. Fă-ți cont și înregistrează un card bancar – totul în deplină siguranță.
  • Din 4 august, ora 09:00, deschide aplicația, alege locul de pornire și vezi pe hartă cum Uberul tău vine spre tine, în timp real.
  • La destinație, nu mai e nevoie sa platesti cu numerar.
  • Imediat după, vei primi pe email un sumar al cursei – suma, distanța, traseul, cine te-a dus la destinație. De asemenea, facturile fiscale pot fi accesate intrând în contul tău pe uber.com/trips (click pe cursă, click pe ‘view detail’ și apoi ‘download invoice’).
  • Nu în ultimul rând, nu uita să oferi un rating șoferului partener. Feedback-ul utilizatorilor ne ajută să menținem standardele Uber ridicate.

8 COMENTARII

  1. Daca vrei sa fi sofer Uber , inebunesti cate acte iti trebuie.
    Sunt curios cat va rezista la noi la Cluj. Mi a spus un ptieten ca la Budapesta s a oprit Uber din cauza taximetristilor.
    Vom vedea la Cluj cum vor suporta concurenta.
    A ajuns sa se vanda o licrnta de taxi cu un Ford Focus din 2005 ci 15000€.
    Deci lupta Uber versus taximetristi clujeni a inceput.
    Sa vedem rezultatele.
    Uber este prntru oameni educati si civilizati.Sper sa fie cat mai multi in Cluj Napoca?

  2. Pretul cel mai mic intotdeauna castiga. Daca taximetrele vor avea preturi mai mici, vor castiga pentru marea masa de oameni. Cei care au bani si vor confort, soferi civilizati, lipsa de bacsis, etc, vor alege UBER indiferent de pret.

  3. Pentru ca soferii de la UBER sunt, cel putin la nivel teoretic, taxati pentru rating-urile negative lasate de catre clienti, pe cand pe taximetristi ii doare-n dos indiferent unde-i reclami.

  4. Subscriu Zaone si sper ca “sacalii de taximetristi romani” sa nu poata rapune Uber .
    Eu personal am retineri ca va rezista civilizatia Uber in fata “sacalilor”, dar sper totusi.