Prima imagine cu noul chip A10 pentru iPhone 7

Noul chip A10 care ascunde procesorul iPhone 7 apare intr-o prima imagine, el avand doua nuclee si fiind produs folosind un proces de fabricatie de 16nm.

Noul chip A10 cu procesorul iPhone 7 si-a gasit drum pe internet in cursul acestei zile, in imaginea de mai jos fiind prezentata “inima” viitorului smartphone al companiei Apple, el fiind produs in cea mai mare parte de catre TSMC, insa se pare ca tot folosind procesul de fabricatie de 16nm, folosit pentru vechiul chip A9.

Acest chip A10 ascunde un procesor dual-core, insa aceasta nu este de mult o necunoscuta, compaina folosind procesoare cu trei nuclee doar in tabletele iPad, deci iPhone 7 va beneficia de tot atat de multe nuclee precum predecesoarele sale, insa acesta nu este in mod neaparat un lucru rau.

Folosirea aceluiasi proces de fabricatie de 16nm pentru chip-ul A10 cu procesorul iPhone 7 este totusi destul de ciudata, unele zvonuri afirmand ca TSMC ar putea alege un proces de fabricatie mai eficient, insa vechiul chip A9 fabricat de catre taiwanezi s-a descurcat excelent, asa ca motivati continuarii utilizarii sale ar putea avea la baza experienta buna cu iPhone 6S.

Noul chip A10 pentru iPhone 7

Puteti vedea in imaginea de mai jos ca pe lateralele noului chip A10 exista marcajele de certificare specifice pentru o componenta de acest gen folosita de catre compania Apple, asa ca este destul de usor de inteles ca ea ar fi intr-adevar fabricata pentru iPhone 7, sursa imaginii fiind GeekBar, un cunoscut service de iDevice-uri.

chip A10 iPhone 7 procesor
chip-ul A10 care contine procesorul iPhone 7

Separat de informatia privind numarul de nuclee ale procesorului iPhone 7 din noul chip A10 si privind procesul de fabricatie de 16nm, nu se cunosc alte detalii cu privire la aceasta componenta, deci nu stim cat RAM se ascunde in interiorul sau si la ce frecventa ar fi tactate cele doua nuclee ale procesorului.

Este cat se poate de clar ca productia de componente pentru iPhone 7 a inceput, iar in baza acestui lucru ne putem astepta ca in perioada urmatoare sa vedem tot mai multe astfel de imagini si sa primim tot mai multe informatii cu privire la surprizele pe care ni le va aduce noul smartphone.

UPDATE: Conform codului de productie de pe chip, 1628, componenta ar fi fost produsa la jumatatea lunii iulie.