Vanzarile de laptop-uri Apple au crescut in T2 2016

Desi vanzarile de Mac-uri au scazut in T2 2016, compania Apple a inregistrat totusi vanzari mai bune pentru laptop-urile sale, acestea crescand cu 30.3% fata de primul trimestru al acestui an, cota de piata globala a celor din Cupertino ajungand acum la 8.6%, aproape o treime din ce a Lenovo, lider de vanzari.

In primul trimestru al anului 2016 vanzarile de laptop-uri Apple au scazut cu 40% fata de trimestru fiscal anterior, deci Apple a recuperat aproape toata aceasta diferenta in T2 2016, insa din pacate compania sufera serios cand vine vorba despre vanzarile totale de calculatoare personale pentru consumatori.

In baza unor estimari facute de catre TrendForce, Apple ar fi vandut 3.3 milioane de MacBook 12 inch, MacBook Air si MacBook Pro in T2 2016, cu 800.000 de unitati mai multe decat in primul trimestru ala cestui an, iar cresterea s-ar datora in principal actualizarii MacBook 12 inch din lunile trecute.

Se pare ca foarte multi consumatori au fost interesati de aceasta versiune imbunatatita a MacBook 12 inch, iar daca Apple ar fi actualizat si restul liniei de laptop-uri, atunci cu siguranta vanzarile ar fi fost mult mai mari, foarte multi consumatori asteptand noi modele de produse pentru a face achizitii.

Apple’s MacBook shipments in the second quarter were up 30.3% versus the first quarter, placing the brand on the fifth spot of the half-year ranking. This shipment surge was generated by the release of an upgraded 12-inch model of the latest MacBook. TrendForce expects MacBook shipments to register sequential growth in the third and fourth quarter because Apple will also be releasing new products for both periods.

Singurul lucru bun din tot T2 2016 pe partea de vanzari de laptop-uri are legatura cu faptul ca Apple a intrecut Acer si a urcat pe a cincea pozitie in topul vanzatorilor, cei de la Samsung fiind plasati pe pozitia a 7-a cu o cota de piata ce reprezinta doar o treime din cea a companiei Apple, diferenta fiind foarte mare.

In momentul de fata exista reduceri de pana la 1400 LEI la laptop-urile Apple in aceasta pagina.

vanzari laptop apple