Primele imagini cu prima masina zburatoare care va fi testata in SUA

Anul 2016, locatia SUA, numele companiei : Terrafugia. Autoritatile americane i-au acordat recent companiei Terrafugia permisiunea de a testa o masina zburatoare pe teritoriul SUA, aceasta avand numele de cod TF-X si fiind in proces de dezvoltare pentru lansare in aproximativ 5 – 7 ani, daca procesul va continua conform planului.

Conform producatorilor, TF-X este o masina electrica, iar in momentul de fata ea este capabila sa ofere o autonomie de aproximativ 500 de mile, sau 800 de kilometri, insa marea diferenta dintre ea si masinile clasice, este ca ea nu ar trebui sa atinga soseaua in momentul in care soferul va decide sa o foloseasca.

Desi va avea roti si va putea fi condusa pe drumurile publice, TF-X va putea decola si ateriza in plan vertical, iar soferul va avea nevoie de un spatiu destul de mare, aproximativ egal cu cel al unui teren de tenis, pentru ca aceasta procedura sa fie indeplinita, deci nu oricine se va putea bucura de folosirea unei asemenea masini.

Masinile zburatoare devin realitate

Creatorii TF-X dezvolta in acelasi timp si un program special care le va permite soferilor sa invete in doar doua zile sa decoleze si sa aterizeze cu propriile masini, zborul facut de catre acestea fiind complet autonom, avand in vedere ca a invata sa zbori nu este chiar atat de usor pentru persoanele obisnuite.

If you have the space on your own private land, you can do that. Or what may be more common in suburban areas is a local shopping plaza may create a vertical take-off area that maybe you pay a toll to use. When you get to that pad you would still have to get out and do a pre-flight inspection. [Then] you’d tell it where to go, it would check the weather and for any temporary flight instructions … and then it would suggest a route to the final destination.

Acum cateva luni am aflat si ca unul dintre co-fondatorii Google investeste in dezvoltarea de masini zburatoare, insa iata ca cei de la Terrafugia ar putea fi primii care vor aduce pe piata un asemenea produs, dar nu se stie ce fel de experienta va oferi el in comparatie cu alte eventuale dispozitive similare.

Foarte clar in acest punct este ca tot ceea ce am vazut in filme acum 10 – 15 ani se va transforma in realitate in urmatorii 10.

masina zburatoare

masina zburatoare 2

masina zburatoare 3