Proiectul Alloy – Intel dezvolta o casca pentru realitate virtuala

Alloy este denuimrea data de catre compania Intel pentru o casca de realitate virtuala pe care americanii o dezvolta in momentul de fata, marele avantaj al acesteia in comparatie cu alte produse similare stand in faptul ca ea este capabila sa functioneze independent de un calculator, sau un smartphone.

Conform celor de la Intel, Alloy are integrat un chipset cu procesor si placa video, plus o baterie care furnizeaza intreaga energie disponibila pentru a functiona, ea avand conectivitate wireless pentru a permite folosirea internetului si a unor aplicatii speciale care vor fi cel mai probaibl create pentru ea.

Intel nu a uitat sa integrese si ocamera pentru ca Alloy sa poata oferi si o functionalitate de realitate augmentata pentru utilizatori, deci vorbim despre un produs extrem de interesant care cu siguranta va atrage atentia unui numar foarte mare de persoane, mai ales ca poate functiona independent de un calculator.

Alloy – casca de realitate virtuala a Intel

Alloy va fi compatibila si cu platforma Windows Holografic a celor de la Microsoft, iar in viitorul nu foarte indepartat Intel va publica documentatie open-source pentru intregul proiect astfel incat oricine sa poata crea propria casca pentru realitate virtuala, deci lucrurile vor deveni foarte interesante.

project alloy intel realitate virtuala

Colaborarea dintre Intel si Microsoft este unul dintre punctele cheie al intregului proiect Alloy, cele doua companii colaborand de ani de zile in ceea ce priveste calculatoarele, astfel ca extinderea acestei colaborari pentru realitate virtuala era logica si de asteptat, la un moment dau sau altul.

Intel este doar una dintre multiplele companii care dezvolta o casca pentru realitate virtuala, aceasta tehnologie devenind din ce in ce mai interesanta in ultima vreme pentru foarte multe companii animericane, asa ca in viitorul nu foarte indepartat vom vedea probabil o multitudine de produse de acest gen disponibile pentru utilizatori.