Facebook Messenger va avea roboti cu reclame

Iata de ceea ce s-au temut multi, nu au scapat, iar Facebook Messenger va avea reclame, insa nu in modul clasic cu care suntem deja obisnuiti, ci sub forma de roboti virtuali pe care diverse companii ii vor putea folosi pentur a promova o varietate de produse cu persoanele cu care intra in contact intr-un moment sau altul.

Conform celor de la Facebook, robotii virtuali vor putea trimite mesaje promotionale doar persoanelor care au intrat intr-un contact cu un anumit brand la un moment dat, deci restul nu vor primi mesaje nedorite de la acesti roboti virtuali, asa ca pentru moment nu vom fi invadati de reclame in Facebook Messenger.

Facebook descrie un mecanism complet in care robotii virtuali vor putea trimite mesaje promotionale si totul are la baza interactiunea utilizatorului cu o anumita companie, sau un anumit brand, aceasta interactiune permitand afisarea efectiva a mesajelor promotionale, uneori fara ca utilizatori sa fie intrebat daca vrea sa le vada.

In ciuda acestui lucru, deocamdata Facebook le permite utilizatorilor Messenger sa blocheze companiile de la care nu mai doresc sa primeasca mesaje promotionale, insa aceasta functie va fi cu siguranta una temporara, pana cand compania va vedea cat de profitabil este intregul sistem cu roboti pentru reclame.

Subscription messaging allows a business or developer to send regular content to a person. The recipient must opt into receive subscription messaging. All conversations between businesses and people must be initiated by the person receiving the messages, who can then mute or block the business at any time.

Cei de la Facebook le cer companiilor sa-si modifice actualii roboti virtuali pentru noul reguli in urmatoarele luni, iar cei noi care vor intra in functiune trebuie intai analizati de catre inginerii sai, iar deocamdata totul este testat in versiune beta pentru a se vedea ce poate fi schimbat astfel incat companiile sa obtina cat mai mult din aceasta promovare.

Avand in vedere ca Facebook Messenger era platforma in care Facebook nu afisa reclame, era de asteptat ca la un moment dat ele sa apara, iar urmatorul teritoriu virgin, din acest punct de vedere, este WhatsApp Messenger.

roboti reclame facebook messenger

roboti reclame facebook messenger 1