iPhone 8 ar putea veni cu ecrane OLED pentru anumite modele

iPhone 8 va avea ecran OLED, insa vorbim doar despre modelul cu ecrand de 5.5 inch, cel cu ecran de 4.7 inch urmand a folosi in continuare un ecran IPS LCD.

Cam toata lumea este de acord ca iPhone 8 va avea ecran OLED, compania Apple pregatindu-se sa aduca pe piata anul viitor un smartphone cu adevarat interesant, insa pana atunci aflam ca visele unora dintre utilizatori nu se vor indeplini chiar asa cum si-au imaginat ei, Apple parand sa aiba alte planuri.

Discutand cu presedintele unei companii specializate pe fabricarea de ecrane OLED, analistii americani au descoperit faptul ca Apple ar putea lansa un iPhone 8 cu ecran OLED si un alt model fara un asemenea tip de ecran, situatia fiind una in care utilizatorii vor fi pusi sa aleaga intre modele cu specificatii diferite.

Practic acelasi lucru se intampla in 2016 pentru ca iPhone 7 Plus are camera duala, iar iPhone 7 are o camera standard, iar in 2017 diferentierea dintre cele doua modele de terminale ar trebui sa fie facuta de ecranele OLED, iPhone 8 Plus putand avea un ecran de acest tip, in timp ce iPhone 8 va avea un ecran IPS LCD.

iPhone 8 Plus va veni cu ecran OLED

Analistii vorbesc despre o versiune “specializata”, sau “profesionala” a iPhone 8 care va avea un ecran OLED, iar in aceste conditii, tot ceea ce v-am spus mai sus are sanse foarte mari de a se adeveri, compania Apple parand a fi din ce in ce mai interesata sa-si diferentieze terminalele pe care le vinde in lumea intreaga.

The current speculation anticipates Apple’s adoption of OLED displays in its iPhone in 2017 or 2018. We believe that Apple can adopt OLED displays sooner rather than later by pursuing a partial adoption and incorporating it in a specialized edition of a new iPhone version.

Motivul pentru aceasta adoptare partiala a ecranelor OLED in iPhone 8 are la baza faptul ca nu ar exista suficient de multe companii care sa produca ecrane in cantitatile cerute d ecatre Apple pentru doua modele ale iPhone 8, insa majoritatea celor care fac acum ecrane LCD se reorienteaza spre OLED, deci Apple va avea de unde alege.

Ca sa fiu sincer, nu cred ca este o idee total gresita ca Apple sa lanseze doar un model al iPhone 8 cu ecran OLED, iar celelalat sa fie comercializat cu ecran LCD, utilizatorii putand vedea ceea ce pierd cand cumpara modelul mai ieftin.