Prima Pagina Orange Orange ataca piata serviciilor de televiziune, internet si telefonie fixa

Orange ataca piata serviciilor de televiziune, internet si telefonie fixa

Orange a inceput de ceva vreme un proces de adunare de informatii cu privire la serviciile de televiziune, internet si telefonie fixa folosite de catre clientii sai, iar in cursul zilei de ieri am avut o discutie telefonica in care un operator al celor de la Orange m-a chestionat in legatura cu serviciile pe care le folosesc.

Orange incearca sa afle cati dintre clientii serviciilor sale de telefonie mobila folosesc servicii de televiziune, internet si telefonie fixa si de la ce companie le-au contractat, mai mult decat atat, incearca sa afle si cate persoane locuiesc la adresa la care abonatul apelat are respectivele servicii contractate.

La inceputul acestui an cei de la Orange au anuntat oficial parteneriatul cu Telekom si mai apoi au lansat serviciile de televiziune, internet si telefonie fixa pentru o parte dintre clientii din Romania, ele fiind oferite prin infrastructura pe care Telekom o are in diverse orase din tara noastra.

Orange ataca piata de televiziune, internet si telefonie fixa

Orange este un jucator nou care incearca sa atraga clienti pentru servicii fixe, iar concurenta pe care o va face va genera o scadere a preturilor si o crestere a beneficiilor pe care clientul final le va avea, insa desigur ca va fi nevoie de ceva timp pentru ca Orange sa-si adune o baza suficient de mare de clienti pentru a conta.

Orange TV a adunat peste 300.000 de abonati in cei 3 ani in care este disponibil pe piata din Romania, iar serviciile de televiziune, internet si telefonie fixa pe care operatorul se pregateste sa le extinda in mai multe orase din tara au sansa de a-i ingrosa si mai mult baza de abonati, daca ofertele vor fi pe masura.

In momentul de fata Orange ofera internet prin fibra optica la viteze de pana la 1 Gbps la preturi de aproape 14 euro, televiziune prin cablu la preturi care incep de la 7.5 euro si telefonie fixa la preturi care incep de la 1.25 euro, diferenta fata de concurenta fiind ca serviciile Orange sunt ceva mai scumpe.

Parerea mea este ca Orange poate fura o parte dintre clientii RCS & RDS, Telekom si Digi Mobil pe segmentele de internet si televiziune fixa, insa are nevoie de rabdare si oferte mai bune decat cele ale competitorilor.

 • KTA

  HAPSANII DE LA ORANGE❗️❗️❗️
  NICIODATA NU VOR REUSI SA IA CLIENTII DE LA RDS.
  La internet fix si televiziune RDS RCS sunt la ani lumina distanta fata de orange.
  orange sunt pantaloni scurti😜

 • Corneliu

  De cateva zile am observat ca in loc de 4G Orange a modificat badge-ul in LTE.
  A mai sesizat cineva aceasta treaba?
  Scuze de offtopic

 • La mine tot 4G apare.

 • Ai ce ai cu Orange.

 • KTA

  Am Zaone, recunosc❗️

 • marius

  Ataca zona de televiziune/internet prin cabru in urma colaborarii cu Telekom – practic folosesc infrastructura lor – iar Telekom din cauza asta se lauda cu acoperire mare 4G, pentru ca folosesc infrastructura Orange.

 • Mircea Radulescu

  Batalia se da pe continut.

 • terrymada

  In ceea ce priveste stabilitatea serviciilor si operativitatea solutionarii problemelor tehnice pe televiziune si internet prin cablu UPC este nr.1. Cel putin in zona mea. Referitor la internet Rcs-Rds este deasupra lor doar prin viteza insa de la un anumit nivel prea putin mai conteaza pentru utilizatorul final. Doamne fereste sa ai o problema tehnica la Rds, ai sanse sa suferi un infarct sau un atac cerebral dupa zeci de sesizari si dupa ce astepti si peste o luna sa se ocupe de problema ta. Din acest motiv deja de cativa ani multi au migrat spre UPC. Cred ca in 5 ani de zile nu am avut downtime insumat mai mult de 2-3 ore si asta pentru modernizarea retelei sau furtuni care au afectat defapt Electrica si le-au lasat echipamentele fara alimentare. De asemenea anunta in prealabil intreruperile cu intervale orare precise, smsurile fiind personalizate pe zone si clienti. Iar pt abonamentul de societate raspund inclusiv noaptea si verifica cu tine in telefon pas cu pas problemele. O singura data mi-a crapat un router care ruta clasa de ip-uri in extern si am asteptat pana a doua zi sa vina sa monteze altul pt ca nu era pe stoc. Despre rds…nici nu vreau sa mai aud.

 • Adrian F

  Sunt abonat la Rcs-Rds de foarte mulți ani Internetul funcționează foarte bine. Am avut recent o mică problema (semnal tv apareau acei “purici” pe anumite canale) am sunat la ei era intr-o sâmbăta seara pe la ora 23:00 si duminica dimineata au venit si au rezolvat problema

 • RaduD

  Internetul fix de la RDS e ok, cand merge, merge super, cand nu, atunci incepe o alta poveste..