TSMC va livra chip-ul care va controla ecranul OLED al iPhone 8

iPhone 8 va avea ecran OLED, iar acest lucru l-am tot auzit constant din diverse surse, cei din Cupertino fiind de ceva vreme in discutii cu o multitudine dintre parteneri pentru a implementa aceasta componenta in viitorul lor model al iPhone, iar acum aflam si alta noutate importanta in legatura cu ea.

Conform unor surse asiatice, TSMC va fabrica nu doar viitorul chip A11 al iPhone 8, ci si viitorul chip care va controla ecranul OLED al smartphone-ului, compania Apple creand acest chip in laboratoarele sale, iar cei de la TSMC doar il vor fabrica impreuna cu procesorul terminalului.

Practic, desi Apple cumpara ecrane OLED de la diversi parteneri asiatici care au fabrici suficient de bine echipate pentru a-i indeplini cerintele, va folosi totusi o solutie proprie pentru a controla ecranul implementat in iPhone 8, iar asta ii va permite sa ofere o experienta mult mai buna pentru utilizatori.

Asa cum Apple isi gandeste propriul design pentru chip-urile Axx in baza unor tehnologii ARM si nu numai, folosirea unor chip-uri proprii pentru driverele care controleaza ecranul OLEd al iPhone 8 este o miscare logica la care multa lume se astepta, mai ales ca Apple are tentida de a controla totul in legatura cu produsele sale.

In addition to the processor orders, TSMC has been contracted to manufacture OLED driver ICs for Apple, the sources claimed. Apple’s iPhones to be launched in 2017 are set to feature OLED panels supplied by Korea-based panel vendors. Apple will use in-house developed OLED driver ICs, the sources indicated.

Din moment ce aproximativ 1 an ne desparte de lansarea iPhone 8, pana atunci vom mai auzi multe informatii in legatura cu planurile companiei Apple vis-a-vis de viitorul sau terminal, asa ca trebuie doar sa avem rabdare ca toate noutatile sa ne fie dezvaluite de catre partenerii asiatici care nu prea tine la secrete.

71 COMENTARII

  1. Deja sunt multe zvonuri pt iphone aniversar ca el sa vina in Septembrie.Sigur vor sa respecte cei 10 ani si sa il lanseze in Iunie-Iulie si sigur nu vor sa mai aiba inca 3 luni de vanzari foarte slabe din cauza iphone 7

  2. iar ne minti? cand apare iPhone cu OLED o sa apara Note 8 cu Super Super amoled.Chiar nu stiu de ce TU astepti ceva ce deja detii si mai ales ca preferi Android

  3. El vrea sa-si incarce iPhone-ul direct din Cupertino . Nu are nevoie nici de porturi ca si asa iPhone transfera cu viteza melcului pe revolutionarul port lightning si super revolutionarul soft iTunes .
    Practic Srb vrea ca tot iPhone-ul lui sa fie controlat de Apple , eventual si utilizat tot de Apple , iar el doar sa-l puna in vitrina si sa-l admire .
    Asa e cand iti cumpara mamica telefon si nu stii ce sa faci cu el !

  4. Stai asa ca scoate acum Apple, Iphone 7+ cu Smart Connector pe spatele telefonului prin ca re vei avea si posibilitatea sa-ti incarci telefonul. Stai sa vezi cat de revoluționar va fi ala =))

  5. Cine e “Steve Wireless”?
    Tu spui că nu te-ai mai întoarce la computere cu fire și cabluri, de aia preferi iMac, însă îți place firul încărcătorului de iPhone :))) Și tu scriai despre ipocrizie 🙂

  6. Așa este, însă cablul poate fi ascuns foarte bine, iar farfuria de încărcare poate fi mascată, și astfel rămâi cu o soluție elegantă de încărcare.
    Deja există mobilă cu încărcătoare wireless, de nici nu zici că e vreun Pad acolo. În viitorul apropiat, mesele din localuri vor avea puncte de încărcare încastrate, fără să fie vizibile. E mult mai elegant așa. Nu mai trebuie să te cari cu (1) încărcătorul , (2) cablul de încărcare: mergi la restaurant, pui smartphone-ul pe masă, și se încarcă. Fără Pad, fără cablu, fără încărcător.

    De ce aș prefera soluția cu cablu + încărcător, când pot să încarc fără astea?

  7. Deci cumva te minti singur cu ascunderea cablului etc. domne daca nu e wireless nu are de ce sa iti fie rusine. Mai stiu oameni ce isi iau bmw si pun emblema M. Le e rusine ca au bmw simplu si nu M

  8. imi place pt ca nu am altfel cum incarca iphone. Dar nici nu ascund cablul pe dupa mobila ca si cum mi-ar fi rusine, pt ca nu este problema mea.Da am un cablu cu care incarc ipad/iphone.Ca am cablu sau ca am cablu si pad, imi este totuna,tocmai prefer fara pad, o componenta mai putin ce se poate strica

  9. Tu te minți încercând să discreditezi un produs avansat doar pentru că nu l-a oferit Apple. Te și cred că dacă iPhone s-ar fi încărcat wireless, tu ai fi renunțat la iPhone și ți-ai fi cumpărat un android, pentru a-l încărca pe cablu.
    Nu e vorba de rușine, e vorba de optimizare.

  10. Exact! Ție îți place încărcarea prin cablu pentru că nu poți altfel pe iPhone. Și reciproca este adevărată: nu îți place încărcarea wireless pentru că nu îți poți încărca iPhone-ul. Nu credeam că poți fi atât de sincer.

  11. Tu spui că e o componentă în plus care se poate strica. Dar cum crezi că va fi acel True Wireless Charging la care visezi tu? Crezi că ți se va încărca iPhone-ul direct din priză fără niciun dispozitiv în plus?
    Crezi că o să ții iPhone-ul oriunde în casă și ți se va încărca așa… ca prin magie, cum preferă Apple să spună?

  12. Asa este ai dreptate, mai lasa-ma cu fixurile tale. Ok este incarcare de la distanta ceea ce are samsung, sau fara fir prin artificiul pad

  13. daca imi placea foarte mult ce ofera samsung cu pad ala as fi schimbat, DAR da-o in mmm ei ESTE O PALETA ON PLUS. Nu ma ajuta cu nimic, tot prin cablu este

  14. tu intelegi ca astia au pus intre cablu si smartphone acel obiect ca sa se poate numi WIRELESS??? wireless=fara fir. Atata face.Ala e bun doar in masina.In casa daca nu ai true wireless charging nu ma deranjeaza ca e prin cablut sau prin cablu si pad.imi ocup biroul degeaba cu palete.Fast charging da, as vrea sa bage si iphone

  15. Nu vreau să continui a-ți explica asemenea lucruri. E ca și cum aș încerca să învăț porcul să cânte: eu îmi pierd timpul, iar porcul se enervează ?

  16. Cred ca esti baut. Poate tie iti cumpara cadou cineva , probabil un android de 10 lei. Da eu le spun celor de la apple ce sa faca si ei fac. Noroc cu google ca va face os pt desculti ca voi ca altfel stateati cu badaOS. Stai calm ca dupa lighting uite incepe si samsung sa puna usb-c, deci faci misto de un port copiat

  17. Foarte misto comentariul pacat ca este o gluma lipsita de adevar. Dar adevarul este ca daca vreau pot sa imi incarc telefonul din fundul tau !

  18. Ce crezi tu cu true wireless charging nu se va întâmpla vreodată, nu cu tehnologiile actuale, nu în timpul vieții tale. Chiar dacă tehnologia ar fi viabilă, cu siguranță NU Apple ar inventa-o, și nu ar adopta-o, pentru că Apple nu adoptă tehnologii imature.

    Dacă a-i ști puțină fizică, ai înțelege natura curentului electric, cumva se transmite, etc. Ți-ai da seama că nu poți transmite atâta energie pe distanțe mari, fără să prăjești ce ești între emițător și receptor.

  19. ai mai spus odata ca este imposibil…eu zic ca pe o raza de 30-100cm sigur se va face in timpul vietii mele, adica sa zic, in urmatorii 10 ani.Da poate pe o incapere de 4m pe 4m nu se va intampla, DAR sigur va exista fara cablu si fara pad si fara alte atingeri

  20. hai sa lasam deoparte ce /cred/stiu eu.Tu vrei sa zici ca atunci cand apple va adopta wireless charging,probabil la anu, va fi EXACT identic cu ce are samsung?

  21. Apple nu are asa tehnologie. Pe Terra nu exista asemenea tehnologie, pentru ca ar insemna ca tot ce se stie despre curentul electric ar trebui rescris si reinventat.
    Tu trebuie sa intelegi ca atata energie nu se transmite pe distante mari (peste 1 cm) altfel decat pe calea microundelor. Imagineaza-ti dezastrul pe care il fac microundele in zona afectata. Tu doar visezi si crezi ca Star Trek este o nava reala din viitor, care va fi inventata de catre Apple, urmand planurile lui Steve Jobs.

  22. Si atunci nu vei avea de asemenea alte instrumente intre incarcator si telefon??? Nu vei avea o statie de emisie energie? Aia va fi de 10-20 ori mai mare decat farfuria actuala.
    Cum ti-ai dat tu seama ca 30-100 cm este distanta fezabila? Tu crezi ca energia aia se transmite pe o raza de maxim 100 cm, si se opreste acolo, asa… blocata de un zid imaginar. Ce se intampla dupa acei 100 cm? Energia nu mai calatoreste? Cum poti transmite tu microunde de asemenea putere fara sa iti afecteze tesuturile biologice?

    Tu ai habar care sunt nivelurile de radiatie electromagnetica incepand cu undele lungi radio si terminand cu radiatiile gamma?? Tu stii unde se afla microundele fata de radiatia ultravioleta? NU… Nu stii nimic, dar visezi la transmisii SF :)))
    Pune mana pe o carte de fizica, pe Google, invata, si dupa aia vezi ce gogorite spui.
    Daca acest true wireless charging va fi implementat, atunci cu siguranta va fi intr-o incapere metalica, care sa ecraneze radiatiile emise, asa cum se intampla in cuptorul cu microunde.

  23. am habar dar asta nu inseamna ca ii va impiedica sa scoata asa ceva.Tu traiesti in trecut.Deja Apple a brevetat asa ceva…deci daca era imposibil nu exista acel brevet.Ti-au zis si altii ca am dreptate dar tu esti blocat pe fizica de acum 1-2 decenii.Eu zic sa pui mana sa vezi ca ce era imposibil acum 20 ani acuma este posibil.Eu zic sa te trezesti la realitate si sa iesi din carti si din toceala omule.VA EXISTA ASA CEVA, incarcare fara ca smartphone sa atinga ceva! Daca nu crezi esti copil ca sa nu zic in altfel si sa te ataci

  24. cine te crede pe tine ca tu astepti iphone cu OLED? cei de pe aici da dar eu nu te cred, singurul motiv este ca sa faci misto de el si atat.Eu zic sa te muti pe android sau samsung, pe idevice automat se vorbeste si de apple, o companie pe care tu o iei la misto DE FIECARE DATA.

  25. Tu oricum nu poti intelege textele pe care le citesti, asa incat ceea ce scrii tu despre mine si Apple nu are nicio valoare. Eu nu am luat la misto Apple, si nici nu o voi face.
    Tu, in schimb, esti un mistocar de duzina, si faci haz de tot ce nu e Apple: Samsung, Android, Google, LG, Microsoft, etc.

    Chiar as ruga cu politete ceilalti cititori sa spuna si ei care dintre noi doi este mai mistocar; sa spuna ei daca eu fac misto de Apple, si daca tu faci misto de tot ce nu e Apple.

  26. un om normal,care nu este troll nu se duce pe orice articol Apple si face misto,este pierdere de timp.Pana si eu ca troll de exemplu, pe Dacia nu am intrat niciodata pt ca nu se merita nici trolat acolo,dar tu sustii ca nu esti troll dar tot timpul vii si zici ca samsung are asta si aia de ani de zile…ce rost are daca nu esti troll si nu urasti o companie?

  27. ba TOTI stiu ca pui orice android peste apple pt ca are ceea ce apple baga recent de ani de zile.Deci lasa textele in care ma ataci pe mine ca nu tin la oameni normali si cu un IQ mai ridicat.Eu sunt un TROLL oficial, DAR TU NU si faci exact ce fac eu dar invers, inloc sa faci misto de samsung faci de apple

  28. Imi pare rau amice, fizica are limitele ei. Tu spui ca eu nu cunosc decat fizica de acum 10-20 ani, dar tu nu stii nicio iota de fizica :)))))
    Apple breveteaza zeci de “inventii”, dar sansele sa prinda viata sunt extrem de reduse. Chiar zaone o spune in articolele sale, si asta nu inseamna ca ia la misto Apple, ci prezinta cu obiectivitate o realitate.

  29. ai de capul meu…deja am vazut ca exista true wireless charging..
    nu spune exact distanta dar deja exista..deci am terminat de vorba cu tine ca nu meriti sa fii trolat

  30. “As Popular Science notes, Energous already sells a device that transmits power through the air through RF signals. It requires entirely new, dedicated hardware, though, and loses the Wi-Fi aspect. The UW research, meanwhile, can coexist with traditional Wi-Fi routers, pushing both data and energy simultaneously.”

  31. “The team has already tested this out with temperature sensors, a camera, and rechargeable batteries, powering all from ranges of 20 feet, 17 feet, and 28 feet, respectively.”

  32. “Engineers have developed technology that turns radio frequency (RF) energy into power for wearable and gadgets around your home”

  33. Samsung Galaxy J Max este un smartphone mai mare..dar preferi sa fii cum esti decat sa faci un research inainte sa postezi.Cand nu cunosti, cauti pe net macar sau intrebi.

  34. Da Trolule, dar nu in cantitati de care are nevoie un Smartphone. In prezent, ai nevoie sa incarci o baterie de 2 Ah in 2 ore, iar cu thin air-ul tau, vei putea incarca bateria aia in 2 saptamani. De ce?

  35. pt ca se poate si suntem la inceput…deci nu este imposibil precum zic altii.Si prefer sa se incarce cate 1 procent la 30 min oriunde s-ar afla in casa decat deloc.Si se poate amplifica si sa opresti wifi pt net si sa iti ofere doar energie.Si asta este la inceput, inca nici nu a aparut pe piata.Cand o sa apara toate mari companiile isi vor bate capul cum sa imbunatateasca acest sistem de TRUE WIRELESS CHARGING

  36. tot mini tableta..pt mine tot ce este peste 150mm inaltime…Ok daca tu ai peste 1.90 atunci esti ok.Am zis ca as vrea si eu Plus sa fie de dimensiuni ca S7 edge

  37. Am 1.85 m si 78 kg, ceva mai mare decat tine. Trag de fiare in mod rezonabil ca sa imi mentin corpul in forma pentru atunci cand as putea sa ma intalnesc cu oameni ca tine. Alerg destul de mult, merg cu bicicleta, lucrez in gradina (ca hobby), ma bucur de viata si incerc sa inteleg oamenii cu bune si cu rele.
    Cred ca tu ai putea fi un tip rezonabil in viata reala, dar pe internet esti tare argatos :))) Srb, daca pun mana pe tine, iti bag 2 litri de bere pe gat, sa iti vina mintea la cap :))) Ne duelam cu scorurile de benchmark intre iPhone si Note 7!

  38. Am inteles oamenii care trag de fiare sunt cei ce nu pot oferi decat imagine in fata fetelor…o au mica,in cap nu au cam nimic decat iluzii..Esti cam slab oricum. Nu uita singur nu ai ce face oricat de slab sau solid esti cand te vezi cu unii ca mine. Nu prea tin din pacate la bere…dupa 2 beri sunt praf si stiu asta, deci mai mult de un pahar de 50ml Auchentoshan si cam atat. NOTE 7 RULZ

  39. Te avânți cam îndrăzneț cu stereotipuri banale. Cei care fac sport sunt oameni cărora le pasă de ei înșiși. Știi vorba aia (sau poate nu o știi) : “mens sana in corpore sano”. Tu nu faci sport cu siguranță!
    Cât despre dimensiuni, tu trebuie să știi, că eu nu mă văd cu bărbați în intimitate.
    O să țin minte că ești periculos tare :)))

  40. Nici nu vreau să fiu gras, nu vreau să fiu masiv. Vreau să fiu exact cum sunt acum. Aici în vestul Europei, este chiar normal să ai abonament la sala de sport. Oamenii fac sport cu plăcere, se simt bine și trăiesc sănătos.
    Cei ca tine intoxică secțiunile de comentarii ale site-urilor respectabili, distrugând atmosfera de discuții, și distrugând munca celor care muncesc la site-urile respective.
    Ăsta e sportul tău.
    Tu alungi oamenii pe care îi distrugi în comentarii, intoxici cu trolling-ul tău copilăresc, și te miri de ce suntem o mânuță de oameni care comentăm aici, și nu mai mulți.

    Sincer, trollingul are meritele lui, dar tu ești distructiv Serebeule.

  41. Sincer!!! Fratilor faceti schimb de numere de telefon si discutati la telefon. Si fiecare are dreptate in felul lui. Sa stiti ca blogul asta nu ar mai avea farmec daca nu ati fi voi doi sa va impungeti aici.

  42. Viorele l-ai atins pe copil sub centura. Vezi ca-si ia jucariile si se duce acasa la mama. 😉 Credeam ca esti mai matur decat el. Te coboara la nivelul prostiei lui si te bate cu ea 🙂