TSMC va livra chip-ul care va controla ecranul OLED al iPhone 8

iPhone 8 va avea ecran OLED, iar acest lucru l-am tot auzit constant din diverse surse, cei din Cupertino fiind de ceva vreme in discutii cu o multitudine dintre parteneri pentru a implementa aceasta componenta in viitorul lor model al iPhone, iar acum aflam si alta noutate importanta in legatura cu ea.

Conform unor surse asiatice, TSMC va fabrica nu doar viitorul chip A11 al iPhone 8, ci si viitorul chip care va controla ecranul OLED al smartphone-ului, compania Apple creand acest chip in laboratoarele sale, iar cei de la TSMC doar il vor fabrica impreuna cu procesorul terminalului.

Practic, desi Apple cumpara ecrane OLED de la diversi parteneri asiatici care au fabrici suficient de bine echipate pentru a-i indeplini cerintele, va folosi totusi o solutie proprie pentru a controla ecranul implementat in iPhone 8, iar asta ii va permite sa ofere o experienta mult mai buna pentru utilizatori.

Asa cum Apple isi gandeste propriul design pentru chip-urile Axx in baza unor tehnologii ARM si nu numai, folosirea unor chip-uri proprii pentru driverele care controleaza ecranul OLEd al iPhone 8 este o miscare logica la care multa lume se astepta, mai ales ca Apple are tentida de a controla totul in legatura cu produsele sale.

In addition to the processor orders, TSMC has been contracted to manufacture OLED driver ICs for Apple, the sources claimed. Apple’s iPhones to be launched in 2017 are set to feature OLED panels supplied by Korea-based panel vendors. Apple will use in-house developed OLED driver ICs, the sources indicated.

Din moment ce aproximativ 1 an ne desparte de lansarea iPhone 8, pana atunci vom mai auzi multe informatii in legatura cu planurile companiei Apple vis-a-vis de viitorul sau terminal, asa ca trebuie doar sa avem rabdare ca toate noutatile sa ne fie dezvaluite de catre partenerii asiatici care nu prea tine la secrete.