Internetul mobil in Romania are viteza mica in comparatie cu alte tari europene

Viteza internetului mobil in Romania este prezentata intr-o comparatie facuta de catre cei de la OpenSignal pentru multiple tari de pe planeta pentru a ne arata cat de buna exte experienta de navigare pe internet de pe terminalele mobile in diverse colturi de pe planeta, iar Romania nu are o pozitie chiar atat de buna in top.

Conform celor de la OpenSignal, viteza internetului mobil in Romania este de doar 14.3 Mbps, adica un sfert din cea de care beneficiaza cetatenii din Coreea de Sud, ea fiind mai mica si decat cele inregistrate la vecinii nostri maghiari, sau lituanienii beneficiind de viteze cu aproape 7 Mbps mai bune pentru navigare pe internet.

In zona noastra, viteza internetului mobil in Romania este mai mare decat a tarilor care se afla la sudul tarii noastre, ea fiind mai buna chiar si decat cele din Italia, Germania sau chiar Marea Britanie, ceea ce spune multe despre investitiile facute in tara noastra de catre operatorii de telefonie mobila.

Viteza internetului mobil in Romania

Pe de alta parte, viteza internetului mobil in Romania este cel mai probabil afectata de faptul ca Digi Mobil si Telekom au viteze mult mai mici decat cei de la Orange sau Vodafone, ultimii doi facand investitii masive in retele si oferind viteze mult mai bune decat cele ale competitorilor, ei crescand practic media noastra.

Avand totusi in vedere ca studiul privind viteza internetului mobil in Romania acopera toate retelele de telefonie mobila din tara noastra, rezultatul final este mai mic decat s-ar fi asteptat multi, insa ne putem bucura totusi ca beneficiem de viteze mai bune decat in multe tari dezvoltate, SUA avand deasemenea viteze mai mici decat ale noastre.

Viteza internetului mobil in Romania prezentata in acest studiu nu reprezinta realitatea din majoritatea oraselor din tara noastra, pentru Orange si Vodafone, insa in zonele din afara oraselor si la Digi Mobil/Telekom situatia este cat se poate de bine reprezentata, asa ca stiti la ce sa va asteptati cand alegeti un operator, sau altul.

viteza internet romania si comparatie international

5 COMENTARII

  1. Interesanta este pozitia Australiei, parca anul trecut au descoperit internetul iar acuma sunt pe 4. Pozitia Ungariei este destul de normala, fiind o tara mica cu un relief plat.

  2. Sunt tari care stau bine in statisticile astea dar in realitate sunt praf…pe de alta parte nu s-a luat in calcul si pretul serviciilor raportat la calitate, cantitate si viteza

  3. In afara localitatilor digi este praf la net. Pana nu am ajuns la bunici la tara, unde de vreo luna au montat cei de la digi un releu, viteza este de vreo 200 kb/s. Cea mai proasta experienta de navigare de la facerea internetului incoace. Imi aduc aminte de wap