Xbox One – consolele vor fi actualizate anual de Microsoft

Consolele vor fi actualizate anual dupa Xbox One S, Microsoft urmand a dezvolta prin proiectul Scorpio noi tipuri de console pentru gaming.

Xbox One S va fi ultima consola traditionala a Microsoft, compania anuntand recent ca isi indreapta atentia spre o noua strategie in baza careia va trata consolele ca si smartphone-urile sau tabletele, adica le va actualizat mult mai des cu schimbari minore pentru a oferi cea mai buna experienta posibila.

Proiectul Scorpio a fost creat in acest sens, cei de la Microsoft avand in plan sa lanseze o versiune imbunatatita a Xbox One S, aceasta urmand a avea suport 4K, dar si hardware suficient de bun pentru a permite folosirea unor accesorii pentru realitate virtuala, acesta fiind, practic, viitorul pentru Microsoft.

Prin proiectul Scorpio, Microsoft nu va mai lansa console cu hardware total nou o data la 5 – 7 ani, ci va actualiza consolele precum Xbox One o data pe an cu schimbari mai putin importante, care se vor axa in principal pe hardware, impreuna cu suport software pentru componentele noi implementate.

Microsoft schimba ideea de consola

Mai mult decat atat, Microsoft vrea sa convinga utilizatorii sa-si interconecteze consolele Xbox One cu calculatoarele si mai apoi cu ceea ce se va lansa in baza proiectului Scorpio, astfel incat toate jocurile si continutul lor sa fie disponibil pe oricare dintre dispozitive, oricand au utilizatorii nevoie, folosind o conexiune de internet.

For us, we think the future is without console generations. We think of this as a family of devices. It’s one ecosystem. Whether you have an Xbox One S or Project Scorpio, we don’t want anyone to be left behind. We don’t think of that as console gaming, we think of that as high-fidelity VR.

Microsoft incearca sa vanda ideea realitatii virtuale cu noi sisteme de gaming foarte puternice care sunt interconectate cu calculatoarele, iar consolele traditionale vor disparea, sau ideea de consola se va schimba pentru a face loc unui produs pe care utilizatorii il vor schimba mult mai des decat pana acum.

Deocamdata nimeni nu stie cand ar putea fi lansat primul produs fabricat in baza proiectului Scorpio, insa probabil nu va trece foarte mult timp pana cand il vom vedea.

proiectul scorpio pentru console microsoft