Galaxy Note7 se zgarie mai usor decat iPhone 6S

Samsung Galaxy Note7 este primul smartphone al carui ecran este protejat cu sticla de protectie Gorilla Glass 5, iar in ciuda faptului ca ea ar trebui sa fie mai rezistenta decat versiunile anterioare, totusi ecranul Galaxy Note7 se zgarie mult mai usor decat cel al iPhone 6S, dupa cum puteti vedea in clipul video de mai jos.

Pentru a arata lumii intregi cat de usor se zgarie ecranul Samsung Galaxy Note7, cineva s-a gandit sa foloseasca ne arate in clipul de mai jos care este marele compromis facut de catre cei de la Corning pentru a face Gorilla Glass 5 mai rezistenta la crapare si mai fragila la simpla zgariere, care se intampla mult mai frecvent.

Aseara am vazut ca Samsung Galaxy Note7 este mai rezistent decat iPhone 6S cand vine vorba despre craparea ecranului, insa daca ne uitam la simplele zgarieturi care apar pe ecran in folosirea zilnica, ei bine noul terminal al celor de la Samsung este mai fragil decat ar fi crezut multi inainte de a il testa.

Din pacate se pare ca Gorilla Glass 5 nu va reusi sa ofere protectia maxima pe care multi o asteptau, asa ca se va face un compromis in ceea ce priveste rezistenta la zgarieturi, dar ecranul nu se va mai crapa la fel de usor daca terminalul este scapat din mana, asa ca ramane de vazut cat de multumita va fi lumea.

Voi ce parere aveti despre acest rezultat ?

101 COMENTARII

  1. Tu te-ai uitat la linku-rile alea , mai Srb. Sau nu te mai lasa mamica la calculator ?
    Reiese ca si iPhone se zgarie si se mai si indoaie . Cand spui ca unul se zgarie mai usor ca altul , faci acelasi test in aceleasi conditii , pe amandoua telefoanele .
    Nu vad un asemenea test .

  2. V.P, multumesc pentru sustinere! Eu ma apar si il inving prin armele lui, dupa care tot el se supara si nu mai vorbeste cu mine :)) Eu imi pierd vremea sa ii explic chestii, iar el se enerveaza.

  3. vezi ca vorbeste omul (de trage de fiare si spune numai prostii) cu tine…spune-i te rog ca deja l-am anuntat de 2-3 ori ca eu NICI pe internet nu am ce discuta/trola cu categoria oamenilor ce “trag de fiare”

  4. Da prietenare, trag de fiare pentru a-mi mentine un corp sanatos. Nu sunt genul de malac pe care il stii tu, nu am ceafa groasa si nici nu pocneste tricoul pe tzatze. Sunt un tip atletic, si imi mentin corpul prin aleargat moderat, mers cu bicicleta, tractiuni la bara, flotari la paralele, fandari, genoflexiuni, exercitii usoare, ca nu am nicio competitie.

    Vad ca te dai lovit rau ca ti-am scris ca “trag de fiare”, dar asta pare sa fie o problema de a ta din trecut.
    Folosesti ocazia asta ca sa scapi inca odata rusinos din fata mea, in loc sa fii barbat si sa dialoghezi cu mine in mod constructiv. Bine ti-a scris V.P ca esti femeie cu mustata. Depinde de tine daca este adevarat sau nu.

  5. sa ii zici ca el vorbeste exact ca cei ce au ceafa groasa si sunt obsedati de sala pt ca altceva nu au de facut.Doar aia au asemenea limbaj “trag de fiare”. Pur si simplu sa ii zici ca chiar nu am ce discuta cu genul acesta de oameni..pur si simplu sunt cei mai complexati.

  6. Cred ca intentia lui CataRossi era alta, cred ca a postat acele linkuri ca sa vada lumea ca NOTE 7 se zgarie mai usor decat 6s , dar a iesit fix invers
    Adevarul va iesi intodeauna la suprafata indiferenta cat ar incerca fanii Apple sa l ascunda si sa nu l auda deloc

  7. Exact calitatea Apple
    -iphone 5/5s black space vopseaua se zgarie extrem de usor si e telefon de 700 euroi
    -iphone 6/6s plus se indoaie , niste pocnitoare bumerange de 750 euroi respectiv 850 euroi
    CALITATEAAAAAAAAAAAAAAAAAAA APPLE

  8. Lasa “Draga” ca la IOS nu poti sa suni , sa accesezi internetul , se blochiaza la o data din calendar (1990 sau ceva de genul) cica cel mai avansat sistem de operare , mai are si 2 gb ram probabil toti ocupati de explodeaza de buguri

  9. Depinde de pronuntie in cazul meu corecta
    SAU este conjuncție disjunctivă (leagă 2 părți de propoziție sau propoziții) și se va scrie aproape mereu legat

  10. Exemple slabe, doar să îți convină ție. Referitor la ce scrii Peter Kovacs (acum Cristi), și eu pot spune: și la Mercedes se încolțește motorul, din 4 pistoane cel puțin 3 sunt ocupate (ba chiar toate 4!), și mașina e tot timpul grea, la cele 1900 kg, sau cât o avea.

  11. Și ce dacă are 3 grame Srbeule? Ia vezi câte grame au adidașii sport? Nu trebuie să fii inteligent să îți dai seama că asemenea lucruri trebuie să fie cât mai ușoare pentru a nu resimți eforturi folosirii lor. În schimb trebuie să fii “sărac cu duhul” să nu înțelegi asta.
    Ce dacă e de plastic? Doreai să aibĂ 114 grame și să fie din “materiale de calitate” Aluminiu 007? Sau ți-e ciudă că nu și încarcă cu un fir precum penul de la ipad pro?

  12. Aici vorbim despre cât de ușor se zgârie iPhone-ul, nu despre cât de greu se zgârie camera foto a iPhone-ului.
    Camera are sticlă de safir cât un sfert de unghie în timp ce suprafața iPhone-ului este cât două palme.

  13. Cu atât mai mult este rușinos ca un produs “plin de plastic” să fie de mai bună calitate, mai premium, mai tehnologizat decât iPhone. Aici greșește Apple, și ar trebui să facă ceva, să nu fie mai slab chiar la toate capitolele decât un smartphone plin de plastic.

  14. Pe bune omule aici este vorba toata ziua si toata noapte despre ecranul telefonului nu despre lentilele de protectie al camerelor din spatele telefonului….ce treaba are una cu alta ma rog?
    Puneti ochelari

  15. E doar un troll care ii place sa troleze tot non Apple ….era absent cand se discuta despre lansarea iphone 5c plin de plastic ca de asta nu vorbeste deloc

  16. La i cantarit tu ma rog de stii ca are 3 grame? ca Apple Pencil cred ca are 6 grame fiind inferior lui SPen si cel de pe surface la mai toate
    Asa si ce daca e plastic apoi pus sticla ? ce la iphone 4/4s nu era tot asa ? ba da asa era …..cred ca te deranjeaza ca tu esti un extraterestru si folosesti interiorul nu exteriorul ca oamenii normali
    Samsung e mai premium decat IPhone, S7 are un sasiu din aluminiu si fata/spate sticla , pe cand iphone 6/6s are fata din sticla (ion x proasta fata de GG), spate din aluminiu si dungi hidoase din PLASTIC

  17. Materialul colorat pt copii de pe s7 sau note 7 este plastic ca si restul telefonului,mai putin banda de urgente ce separa cele 2 sticle.

  18. Mai, astia 2 maimutoi care polueaza fiecare articol cu commenturile lor lipsite de directie. Rog abtineti-va. Nu intereseaza pe nimeni gandurile voastre. Vreti sa va faceti serial? Contactati televiziunea.

  19. La IOS multe , dar același lucru se poate spune si la android , trolii spun mereu chestii fumate
    Deci ce mai e amfetamine?

  20. Față de cele două avantaje scrise de tine, Note 7 și S7 edge punctează în plus față de iPhone 6S și cu următoarele:
    – design mai reușit
    – certificare IP68
    – rezistență mai mare la zgârieturi
    – baterie mai mare
    – încărcare fără fir
    – cameră foto mai performantă
    – conectivitate mai bună (USB-C pt Note 7, Bluetooth 4, NFC, Android Beam, etc) iPhone 6S nu are NFC și nici Bluetooth complet funcționale
    – card micro SD
    – nu în ultimul rând, un sistem de operare mai stabil, mai atrăgător. Android a evoluat enorm în ultimii ani, iar zaone a scris în articolele lui că S7 se mișcă fără pic de lag.

    Chiar dacă ție nu ți se par avantaje relevante din lista de mai sus, un potențial client obiectiv ar alege smartphone-ul Samsung față de iPhone.
    Doar ecranul mai bun face poate 50% din decizia de achiziție.
    Normal că iPhone este un smartphone foarte bun, dar îi lipsesc atât de multe față de cele Samsung… Ceea ce iPhone are în plus este prestigiul de brand: Apple. E suficient să îi spui unei persane necunoscătoare că iPhone e cel mai bun pentru că e produs Apple, și gata, ai convins-o.

  21. Probabil pe mulți , eu nu mai dețin iphone , dar sora mea deține un iphone 6 IOS 10
    -in multe cazuri nu a lăsat o să sune , pur si simplu nu o lasă sau se bloca
    -nu putea termina un apel , apăsa pe pictograma , dar conversatia nu se încheia
    Si de unde vrei să știu eu de de sunt aceste probleme , nu fac eu softul ci Apple

  22. Materialul pentru bătrâni de pe 6s potrivit stilului tau are dungi hidoase de PLASTIC pe care le simți la atingere
    Da tu nu ești om si folosesti interiorul telefonului , nu că oamenii normali care folosesc exteriorul
    -iphone 6s dungi de PLASTIC pe spate
    -S7 aluminiu si sticla

  23. Nu ai înțeles că eu îl spuneam userului Cristi că iphone 5c este plin de PLASTIC că răspuns la trolealea lui că NOTE 7 este din “plastic”

  24. Ce mai spui de Rolls Royce? Pun scaune cu tapițerie de piele, dar ce material oribil e sub pielea aia: poliuretan! Pun volan învelit în piele, dar dedesubt se află metal ordinar care poate rugini! Și ai văzut rezervorul de carburant? I se văd sudurile, și arată oribil, fără pic de vopsea! În spatele bordului, toate cablurile electrice sunt învelite în… câh… plastic! Să nu aibĂ Rolls Royce cabluri de Aluminiu 7000 sau “stainless steel”?
    E clar, pentru unii ca tine, RR este de toată jena.

  25. -foarte compact in comparație cu iphone
    -display
    -camere fata/spate
    -design superb
    -sistem de răcire
    -scaner de iris (la NOTE 7)
    -incarcare rapida
    -resistenta la apa
    -memorie
    -VR
    – procesor cu multiple functionalitati
    forța brută
    optimizarea consumului de energie
    aplicațiile folosesc mai multe nuclee ale procesului
    Acum fă mi și mie o listă cu mai multe avantaje ale iphone in fără lui Samsung de care vorbești ….o să număr să stii

  26. Sa ii spuna cineva lui viorel sa nu se faca de ras in societate Rolls royce are tot sasiul din al pana si motorul.multe lucruri sunt hand maded, pana si motorul totul este din piele naturala fina volanul este din piele umplut si nu imbracat

  27. :)) Depinde ce hărți folosești. Dacă folosești Google Maps, ai șanse bune. Dacă folosești Apple Maps (cel puțin în România), mai bine instalezi Google Maps 🙂

  28. A,deci folosește iPhone 6 cu iOS 10,adica un soft care se afla in stadiul beta de testare si zici ca are probleme? Cine s-ar fi gândit ca un soft beta sa nu meargă șnur…? Soția mea are tot un 6 cu 9.3.4 si nu are nici o problema amintita de tine.

  29. i-ai ranit sa stii. pt ca sunt sigur ca ei nu folosesc pe android nici 50% din tot ce poate el sa faca,doar se lauda ca se poate face orice

  30. Singurul ranit de pe aici esti tu Srb: pe tine te ranesc cuvinte precum “trag de fiare”, probabil pentru ca astea activeaza traume pe care le-ai trait in trecut.
    Citeste raspunsul pe care l-am dat noului tau prieten Cristi (sau cum se mai numeste acum), si da un raspuns daca poti.
    Avantajele pe care le clamati voi sunt invalide, sau sunt minore. Cica avantaj: copy/paste perfect in iOS :)))) Dar cum e in Android mai amice?
    Avantaj: iCloud :))) Si Android are doua servicii de cloud ultraputernice: Drive si Photos
    Etc…

    Sincer, astept de la cineva sa imi dea argumente puternice, valide, care ar ingenunchea S7 sau Note 7. Voi veniti cu chestii copilaresti care nu au nicio valoare materiala, si ignorati caracteristicile S7 si Note 7, care este declarat cel mai bun smartphone din 2016. Exista o puzderie de avantaje, iar tu si Cristi le ignorati pentru maruntis.

  31. Poate pe tine te pot rani cuvinte pe net si doar pt tine mai exista notiunea de frica pe net Go si trage de fiare ca sunteti complexati si va este frica.

  32. La fiecare nouă versiune minoră sau majoră de iOS apar probleme, care ulterior sunt rezolvate, însă unele rămân nerezolvate multă vreme. Cum se lansează un nou ios, cum apar articole: “Ce probleme ai cu iOS X.x”, etc.

  33. Fii mai original Srb. Nu eu sunt ăla care și-a luat jucăriile și a plecat la mami acasă. Tu ești ăla imatur care încă loc să fie bărbat și să aducă argumente, te porți ca o femeie supărată.
    Dacă mă răneau bolboroselile tale (că nu le pot numi “cuvinte”), mă comportam ca tine.

  34. tu esti ala care crezi ca exista jigniri, sau durere, sau suparare pe internet.Tu crezi ca exista barbatie sau frica pe internet.Tu nu faci diferentele nu eu.Eu nu pot fi atins.P.S Nu eu ma duc sa “trag de fiare” ca sa nu” imi fie frica” de nimeni pe net.

  35. Stai cuminte răule, că eu fac sport pentru mine, să fiu sănătos. Minte sănătoasă on corp sănătos. Și tu ar trebui să faci sport! Mai lasa buldozerul și berea la PET, și fă mișcare!

  36. oamenii ce merg la sala doar pt miscare nu folosesc limbaje precum trag de fiare…doar aia obsedati am observat ce sunt inchisi la minte si foarte incapatanati.Adios sa te faci mare

  37. Pot să demontez tot ce ai scris
    -oare cât de perfect merge este la ceilalți?
    -ce S7 nu are materiale premium ? ( șasiu de aluminiu fata spate sticla GG5)
    -cloud :Drive , Photos si in curând Samsung cloud minim 15 gb free)
    -3d touch? Extrem de inutilă nu prea o folosește nimeni , există în android demult nu îți trebuie un senzor să o implementezi într un smartphone android
    -USB C este mai bun decât lightning (a explicat cineva aici de ce)
    -update la zi ? Da un avantaj real
    -copy paste si notification oare cât de perfect merge la ceilalți?
    – la S7 nu trebuie să verifici update rile la aplicații iti apare la notificări
    -keychain , mare brânză
    -orice aplicație arată și merge mai bine pe iphone ? Serios ? Chiar si Apple Maps ?
    -animatii superbe in IOS?;))))) Îți recomand să vezi comparația IOS 10 VS android N , să vezi cât de hidos este IOS 10
    -display ce treaba are mărime și forma aplicației ? Sisteme diferite forma si mărime diferite
    -a da jailbreak , face iphone mai lent
    Deci dacă pentru tine este avantaje functii gen forma si dimensiunea aplicațiilor si 3d touch si total inutile chestii gen incarcare wirless, VR pe bune cat de troll poți fi
    Acum compara funcțiile ( S7) pe care le am scris eu cu cele de pe 6s si vezi care sunt mai bune (că unele sunt slabe rău)
    Oricum specificațiile lui S7 nu ai cum sa compari cu cele ale lui 6S pentru că ale lui 6S sunt slabe rău