Apple a cumparat compania Gliimpse

Apple a cumparat Gliimpse, o companie specializata pe monitorizarea sanatatii utilizatorilor si inregistrarea de date privind exercitiile fizice. Gliimpse a fost un startup care a atras atentia unui numar destul de mare de investitori, compania Apple finalizand achizitia la inceputul acestui an.

In baza informatiilor existente, Gliimpse a creat o tehnologie care colecteaza o multitudine de date biometrice, software-ul lor oferind optiunea ca aceste date sa poata fi personalizate si organizate intr-un format care sa permita partajarea pe retele de socializare in ideea de a forma o imagine a evolutiei sanatatii unui utilizator.

Compania Gliimpse a fost fondata in anul 2013 de catre un antreprenor numit Anil Sethi, el dorind sa creeze o metoda simpla de a monitoriza sanatatea surorii sale bolnave de cancer. Asa cum se intampla in general in cazuri de acest gen, dintr-o dorinta de a ajuta pe cineva se naste ceva util pentru foarte multi oameni, iar tehnologia Gliimpse va ajunge in produsele Apple.

Prin tehnologia Gliimpse utilizatorii de produse Apple isi vor putea administra informatiile privind starea de sanatate si le vor putea partaja in mod sigur cu oricine doresc. Compania a avut o platforma speciala pentru acest lucru si putea fi integrata cu anumite aplicatii, ea putand fi extrem de utila si in cazul marilor spitale din SUA.

Gliimpse™ began with a simple idea – everyone should be able to manage their health records, and share them securely with those they trust. Currently in stealth, Gliimpse is healthcare’s platform for building patient-centric apps. By unlocking hospital silos, we aggregate fragmented data into Medicare mandated patient summaries. Gliimpse is your personal health history, in the palm of your hands.

Cu Gliimpse utilizatorii pot crea un jurnal virtual privind starea lor de sanatate fizica sau psihica, pot introduce detalii privind rezultatele analizelor efectuate, pot introduce informatii privind nivelul de durere resimtit in anumite momente ale zilei si pot partaja aceste date in mod sigur cu doctorul care ii ingrijeste.

Cumpararea Gliimpse este o noua dovada a faptului ca Apple este extrem de interesata sa dezvolte noi produse pentru monitorizarea sanatatii si ramane de vazut cum va fi integrat totul in viitoarele produse ale americanilor.

gliimpse