2 oameni au murit intr-o fabrica de asamblare a iPhone

2 persoane angajate ale companiei Foxconn au fost gasite decedate in cursul zilelor trecute, reprezentantii companiei recunoscand totul in cursul acestei zile. Compania Foxconn nu a oferit detalii cu privire la cauza acestor decese, insa a afirmat ca exista colaborare cu politia locala pentru a elucida cauzele celor doua decese.

Fabrica din localitatea Zhengzhou, provincia Henan, este cea in care au avut loc cele doua decese, acolo o persoana decedand cu un an in urma in conditii neclare la acea vreme. Tim de cativa ani Foxconn a avut mari probleme cu sinuciderile in campusurile fabricilor sale, insa in ultimii ani aceasta problema pare sa fi fost partial rezolvata.

In aceasta situatie nu se stie daca decesele au survenit din cauza conditiilor precare de munca din fabricile Foxconn din Zhengzhou, sau daca ele au cauze separate. In orice situatie, Foxconn intra din nou in atentia presei cu probleme de acest gen, lucru pe care compania incearca sa-l evite de cativa ani de zile.

Apple lucreaza de ani de zile cu Foxconn pentru a reduce numarul deceselor din fabricile in care sunt asamblate terminalele iPhone, iar eforturile par sa fi fost incununate de succes. Chiar daca problema nu a fost complet rezolvata, este clar ca mai putin persoane aleg sa isi puna capact vietii din cauza conditiilor grele in care lucreaza.

Our efforts are ongoing and we are determined to do whatever we can to anticipate the changing needs of our large workforce in China. The two employees worked at the Zhengzhou plant in the Henan province, which analysts say has become a hub for Foxconn’s production of Apple devices such as iPhone.

foxconn decese iphone