Android Nougat a fost lansat pentru Nexus

Adnroid 7 a fost lansat in aceasta seara, dar numai smartphone-urile Nexus il pot instala imediat, pentru Samsung, HTC, Huawei, sau LG asteptarea continuand.

Android 7 a fost lansat astazi pentru terminalele din seria Nexus ale companiei Google, detinatorii acestui tip de smartphone putand instala noua versiune a sistemului de operare. Android 7 a fost prezentat in luna mai, iar acum este oferit direct pentru un numar limitat de terminale, acestea fiind singurele care ruleaza Android pur.

Android Nougat vine cu multe imbunatatiri pentru sistemul de operare al celor din Moutain View, ei implementand functii noi si rezolvand multe probleme de functionare, sau de performante. Android 7 va fi lansat inclusiv pentru alte tipuri de smartphone-uri sau tablete, insa abia cand producatorii lor vor avea build-urile pregatite.

Android 7 este un competitor al sistemului de operare iOS, iar acum cateva saptamani v-am prezentat o comparatie cu iOS 10, fiecare imprumutand functii de la celalalt, Android Nougat ofera totusi si o serie de functii noi pe care iOS-ul nu le are disponibile, insa sunt sigur ca Apple le va “imprumuta in curand.

Android 7 a fost lansat

Iata pe ce smartphone-uri poate fi instalat Android 7 chiar din aceasta seara :

  • Nexus 6P
  • Nexus 6
  • Nexus 5X
  • Nexus 9
  • Nexus 9 LTE
  • General Mobile 4G (Android One)
  • Pixel C
  • Nexus Player

Desi Android 7 rezolva multe probleme ale sistemului de operare, din pacate nu o rezolva si pe cea din cauza careia utilizatorii obisnuiti nu primesc la timp actualizarile. Majoritatea smartphone-urilor Android ruleaza versiuni vechi ale sistemului de operare, iar asta pentru ca producatorii nu se obosesc sa ofere rapid actualizari.

Android 7 aduce tehnologii de ultima generatie pentru smartphone-urile si tabletele care sunt capabile sa-l ruleze, insa din pacate accesul la ele ste fragmentat. Producatorii forteaza utilizatorii sa cumpere terminale noi pentru a avea acces la cele mai noi functii, iar acest lucru este contrar cu ceea ce face Apple.

Acestea fiind spuse, Android 7 a fost lansat, insa doar cei “privilegiati” au acces la el, adica doar cei care au cumparat smartphone-urile vandute direct de catre compania Google, restul urmand a astepta.

android 7a fost lansat