Prima Pagina Android Google va actualiza Android trimestrial

Google va actualiza Android trimestrial

Google va lansa actualizari trimestriale pentru Android intr-o incercare de a rezolva cea mai mare problema a platformei sale.

Google va actualiza Android trimestrial pentru a le oferi utilizatorilor cele mai noi si mai bune tehnologii cat mai rapid. Decizia a fost anuntata in cursul noptii trecute de catre cei de la Google, ea facand cel mai probabil parte dintr-o tentativa a companiei de a aduce actualizarile mai repede la utilizatori, fortand producatorii de smartphone-uri sa le ofere mai des.

Una dintre marile probleme ale Android este fragmentarea si faptul ca actualizarile Google nu ajung rapid la terminalele mobile Android, producatorii fiind vinovati. Cei din Mountain View cauta metode prin care sa-si convinga partenerii sa actualizeze versiunile pentru propriile produse in mod constant, iar aceste actualizari trimestriale ar putea ajuta.

Conform Google, una dintre aceste actualizari este deja in dezvoltare si va fi lansata in toamna acesuti an, ea fiind doar una dintre cele, cel putin 4, pregatite in urmatorul an. Google nu a spus ce anume vor contine aceste actualizari trimestriale, insa important eset ca se schimba strategia pentru a fi aliniata de ce a companiei Apple.

As vrea sa cred ca aceasta strategie a celor de la GOogle va rezolva marea problema pe care o are sistemul de operare Android in momentul de fata, dar e putin probabil. Atat timp cat Google nu obliga efectiv partenerii sa ofere actualizarile disponibile, utilizatorii vor ramane cu versiuni vechi, vulnerabile in fata malware-ului si fara cele mai noi functii disponibile.

“We’re moving Nougat into a new regular maintenance schedule over the coming quarters. In fact, we’ve already started work on the first Nougat maintenance release, that will bring continued refinements and polish, and we’re planning to bring that to you this fall as a developer preview. Stay tuned!”

android actualizari trimestriale

 • sorin

  Bla , bla , bla – am explicat odata ca un ROM , nu se face peste noapte – ia luni de zile sa faci un ROM pt un telefon , cand ai propriile framework-uri , api-uri, kernele , drivere , functii si hardware diferit . Prefer diversitatea asta si update-uri mai tarzii , decat monotonia Android-ului stock chiar updatat . Si Android-ul stock este mult sub ceea ofera Samsung spre exemplu , in ROM-urile sale .
  Google sa se ocupe de core-ul sitemului de operare si de Securitate si sa conceapa update-uri care sa se poata instala direct de la ei , fara a afecta ROM-ul producatorului .
  Google insasi isi ia multe din ideile pt noile sisteme de operare de la producatori .

 • Viorel Predatorul

  Deja Samsung ofera lunar update-uri de securitate. Se pare ca iau in serios problema securitatii. Cat priveste obligativitatea actualizarii sistemului de operare pe dispozitive, cred ca Google nu poate obliga producatorii. Altfel ar fi facut-o pana acum.
  Ideal si conceptual, Android ar trebui separat in doua: partea de securitate, scheletul de functionare (in administrarea Google) si partea de finisare, ROM, aspect, etc (in administrarea producatorului). Cand apare un nou update, Google isi face treaba fara interventia producatorului.
  O alta solutie ar fi sa ii oblige prin contract ca periodic, sa faca actualizarea de sistem.