Pokemon GO este in declin, utilizatorii uita de joc

Declinul Pokemon GO a inceput, o treime dintre utilizatorii activi cu doar o luna in urma disparand din serverele Niantic, in ciuda lansarii in Asia.

Declinul Pokemon GO a inceput acum cateva saptamani, numarul de utilizatori activi zilnic in aplicatie in lumea intreaga sacazand cu aproximativ 15 milioane de la inceputul lunii august. In graficul de mai jos puteti vedea cum sta situatia, iar asta in ciuda faptului ca jocul Pokemon GO a fost lansat in multe piete asiatice luna aceasta.

La jumatatea lunii iulie Pokemon GO a avut cel mai mare numar de utilizatori activi zilnic, aproximativ 45 de milioane, insa cifra este in continua scadere. Declinul Pokemon GO a fost cel mai probabil dat de faptul ca multi dintre utilizatori si-au inceput concediile de vara si au uitat de joc, iar trendul este unul reversibil, daca jocul va aduce ceva interesant in toamna.

La aceasta scadere a contribuit si faptul ca Niantic a inchis multe website-uri care ii ajutau pe utilizatorii Pokemon GO sa descopere pokemoni mai usor, insa nu acesta este factorul principal. Declinul Pokemon GO este surprinzator daca ne gandim cat de popular este el in Asia si in ciuda faptului ca abia a fost lansat acolo, numarul de utilizatori activi zilnic scade.

Adevarul este ca declinul Pokemon GO trebuia sa aiba loc la un moment dat, dar putina lume se astepta ca totul sa se intample atat de repede. Chiar daca este in declin, jocul Pokemon GO a generat deja peste 400 de milioane de dolari in cele doua luni de disponibilitate, iar extrem de putine companii dezvoltatoare de jocuri se pot lauda cu asemenea realizari.

utilizatori zilnici pokemon go