Galaxy Note 7 a explodat in timpul incarcarii

Un Galaxy Note 7 a explodat in timpul incarcarii, folosirea de accesorii USB-C neautorizate fiind aparent de vina pentru acest incident.

Primul Galaxy Note 7 a explodat in timpul incarcarii, un client Samsung din China publicand imaginile de mai jos in cadrul retelei de socializare Baidu. In ele este usor de distins un Galaxy Note 7 albastru care a ars intr-o buna masura dupa ce ar fi explodat in timp ce se afla la incarcat, sau cel putin aceasta este povestea clientului Samsung.

Conform celui care detine acest Galaxy Note 7 explodat in timpul incarcarii, un adaptor microUSB to USB-C a fost folosit pentru incarcare. Practic, vorbim despre un accident care ar putea avea la baza utilizarea improprie a unui accesoriu pentru incarcarea Galaxy Note 7, iar intr-o asemenea situatie rezultatul este usor de inteles.

Am vazut foarte multe cazuri in care terminale iPhone au luat foc in timpul incarcarii deoarece erau folosite incarcatoare neautorizate, majoritatea cazurilor fiind in China. Avand in vedere ca acest nou caz vine tot din China, este destul de posibil ca nici cablul si nici incarcatorul originale furnizate pentru Galaxy Note 7 sa nu fi fost folosite.

Galaxy Note 7 a explodat in timpul incarcarii

Avand in vedere ca acesta este primul caz in care un Galaxy Note 7 a explodat in timpul incarcarii, exista posibilitatea ca problema sa fie una destul de mica. Desi Galaxy Note 7 a fost lansat de putin timp, exista multe persoane care au cumparat terminalul, dar nimeni nu s-a mai plans din cauza unei asemenea probleme momentan.

Galaxy Note 7 explodat 2

Desi ar fi usor de dat vina pe o problema de fabricatie, sau pe o componenta ce se defecteaza in timpul incarcarii Galaxy Note 7, cred ca aici ar putea fi vina utilizatorului. Daca acea persoana ar fi folosit accesoriile originale Samsung pentru incarcarea Galaxy Note 7 e putin probabil ca problema sa fi existat.

In general in situatii de acest gen nu fabricantii sunt de vina si nici componentele din terminale, ci accesoriile folosite pentru incarcare aproduselor.

Galaxy Note 7 explodat

Galaxy Note 7 explodat 1

Galaxy Note 7 explodat 3